DOLAR 32,3288
EURO 35,0679
ALTIN 2299,962
BIST 9002,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Satışlardaki hareketlilik, faiz indirimiyle yeni bir boyut kazandı

    Tamer Özyurt: Satışlardaki hareketlilik, faiz indirimiyle yeni bir boyut kazandı
    16.03.2020
    A+
    A-
    TÜİK Şubat 2020 satış istatistiklerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51,4 oranında artarak 118 753 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 22 662 konut satışı ve yüzde 19,1 ile en yüksek paya sahip oldu.
    Türkiye genelinde 2020 Şubat ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 391,9 oranında artış göstererek 43 733 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 36,8 olarak gerçekleşti.
    Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artarak 4 005 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Şubat 2020’de ilk sırayı 1 987 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 805 konut satışı ile Antalya, 265 konut satışı ile Ankara, 131 konut satışı ile Yalova ve 115 konut satışı ile Bursa izledi. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt konuyla ilgili şöyle konuştu:

    “Sektörümüzde 2019 yılının son döneminde gerçekleştirilen faiz indirimiyle birlikte başlayan hareketlilik, faizlerin yüzde 0.79’a çekilmesiyle farklı bir boyut kazandı. TÜİK’in açıkladığı şubat rakamlarına göre satışlarda yaşanan yüzde 51.4’lük artış, faiz indiriminin bir kazanımı oldu. İndirimden en büyük payı kredili satışlar alıyor. Şubat ayında kredili satışlardaki artış, yüzde 400’e ulaştı. Yabancı yatırımcıların sektörümüze olan güveni satışlara da yansıyor. Şubat ayında yaşanan yüzde20.6’lık artış, sektörümüzün dünyadaki vitrininin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor.

    Merkez Bankası’nın faiz indirimi yönünde attığı adımlar, faiz oranlarının gerilemesine yönelik bir sinyal veriyor. Merkez Bankası’nın yeni faiz politikası, satışlardaki hareketliliği destekliyor. Yatırımcılar, her koşulda faiz indirimini seviyor. Yaklaşan bahar ayları ile birlikte, önümüzde bizi bekleyen lansman dönemi olduğunu düşünecek olursak, yatırımcıya sunacağımız cazip ödeme seçenekleri ile satışların en yüksek seviyeye ulaşacağını söyleyebiliriz. Öte yandan satışlardaki artışla birlikte eriyen stoklar da orta vadede yeni projelerin hayata geçirilmesi için önemli bir zemin hazırladı. Kentsel dönüşüm projeleri yönünde başlayan hareketliliği de göz önünde bulundurursak satışlardaki hareketli yapı ile birlikte yeni inşaat çalışmalarının hız kazandığı bir dönem bizi bekliyor diyebiliriz.

    Gayrimenkul ve inşaat sektöründe edindiğimiz köklü tecrübe ile her dönemde satışlarımızda ve inşaat faaliyetlerimizde dinamik bir yapı sergiledik. Geldiğimiz son aşamada Ödül İstanbul projemizin yüzde 80’inin teslim ettik. Bahaş Holding işbirliğinde, Esenyurt’tainşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin 2 etabının teslimlerini, ticari alanların da yüzde 80’inin satışını tamamladık. Ncadde Hayat Residence’ta“Hemen Tapu, Hemen Teslim” dönemi başlattık. Var olan projelerimize ek olarak hayata geçirmeyi planladığımız yeni projelerimizle sektörün en büyük oyuncularından biri olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.