DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Sektöre iki ay daha nefes aldıracak bir karar

    Tamer Özyurt: Sektöre iki ay daha nefes aldıracak bir karar
    01.11.2018
    A+
    A-

    Tapu harcı indirimi için inşaat müteahhitlerinin beklediği gelişme, 31 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine doğru Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Buna göre; konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18’den 8’e ve tapu harçlarının yüzde 4’den 3’e indirilmesi uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt konuyla ilgili şöyle konuştu:

    Konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18’den 8’e indirim uygulamasının devam edecek olması ve tapu harçlarının yüzde 4’den 3’e indirilmesi sektöre iki ay daha nefes aldıracak. Bu karar tüm iş insanları gibi bizi de sevindirdi. Devletin sektöre verdiği destekler daralan ekonomimize de katkı sağlayacaktır. Bu durum hem konut alıcısına hem de konut üreticisine ciddi fayda yaratacaktır. Gayrimenkul alım satımlarında devletin önemli bir gelir kaynağı olan tapu harcı düzenlemesi ile hem sektör hem devlet, hem de konut alıcısı kazanacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.