DOLAR 32,5653
EURO 35,0002
ALTIN 2429,624
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Türkiye yabancı alıcının yakın markajında

    Tamer Özyurt: Türkiye yabancı alıcının yakın markajında
    19.01.2018
    A+
    A-

    TÜİK, yıllık konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre %5,1 artış gösterdi. Türkiye genelinde 2017 yılında 1 milyon 409 milyon 314 konut satış sonucu el değiştirdi. Konut satış rakamlarına göre yabancılara yapılan konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında arttı. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

    Yabancılara yapılan konut satışlarının 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında arttığını görüyoruz. Biz de satışımızın yüzde 35’ini yabancıya yapıyoruz. Yabancıya 22 binin üzerinde konut satışı rakamını sevindirici buluyoruz. Türkiye’nin yabancı yatırımcının yakın markajında olmaya devam ettiğini görüyoruz. 2018’de bu satışların katlanarak devam etmesini umuyoruz. Yabancıya konut satışının ihracat kapsamında değerlendirilmesini uzun zamandır dile getiriyoruz. 2012’de çıkan Mütekabiliyet Kanunundan bu yana gündemden düşmeyen bir diğer konu da müktesep hak. Yani bir binaya imar hakkı verildikten sonra bu hakkın hep korunması. Yabancı parasını yatırdığı gayrimenkulde işleyen süreçte netlik istiyor belirsizlik istemiyor. Bu yasadan sonra sektörün yabancıya satışları 5 milyar dolar seviyelerine ulaştı. 200 alt sektörü destekleyen katma değeri yüksek bir sektörün daha çok ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.