DOLAR 32,5451
EURO 34,8899
ALTIN 2432,754
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Yabancıya sadece konut satmıyor, ekonomimiz için potansiyel yatırımcı sağlıyoruz

    Tamer Özyurt: Yabancıya sadece konut satmıyor, ekonomimiz için potansiyel yatırımcı sağlıyoruz
    17.06.2019
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,3 oranında  azalarak 82 bin 252 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85,8 oranında azalış göstererek 5 bin 231 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 62,5 artarak 3 bin 925 oldu.

    Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

    “Gayrimenkul ve inşaat sektöründe eylülden bu yana yabancı yatırımcı oranındaki artışı düşündüğümüzde, TÜİK’in açıkladığı mayıs verilerindeki yabancı yatırımcı artışının bizi şaşırtmadığını söyleyebiliriz. Veriler, mayıs ayında yabancıya konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 62,5 artarak, 3 bin 925 rakamına ulaştığını gösteriyor. TC vatandaşı olarak yılın önemli bir bölümünü ülkemizde geçirmenin avantajını yaşayan yatırımcılar, bitmiş veya bitmeye çok yakın konutları tercih ediyor. Yabancı yatırımcılar, sadece gayrimenkul ve inşaat sektörüne değil, ülkemizde konut edinerek farklı sektörlere de yatırım gerçekleştiriyor. Aralarında ülkemizde iş kurarak ticari faaliyette bulunmayı hedefleyenler de bunuyor. Sektör paydaşları olarak bizler, sadece yabancı yatırımcıya konut satmıyor, aynı zamanda ekonomimize önemli bir döviz girişi sağlayacak yatırımcı potansiyeli de sağlıyoruz. Yatırımcıları, bu ülkede yaşamaları için gerekli olan tüm ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlerle buluşturma konusunda da aracılık yapıyoruz. Bu açıdan bakıldığında konut satmaktan daha fazlası için destekte bulunuyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.