DOLAR 32,5703
EURO 34,9896
ALTIN 2428,81
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Yabancıya satışta bu yıl 50 bini geçeriz

    Tamer Özyurt: Yabancıya satışta bu yıl 50 bini geçeriz
    18.02.2019
    A+
    A-
    TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında azalarak 72 bin 937 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 77,2 oranında azalış göstererek 6 bin 537 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 9 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 81,9 artarak 3 bin 168 oldu.
    Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt şu açıklamada bulundu:
    Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %81,9 artmasını Irak, İran, Rusya başta olmak üzere Körfez ülkelerinden yatırımcıların uzun zamandır Türkiye’yi mercek altına almasına bağlıyoruz. Bu sonuçlar için hepimiz yabancı pazarlarda yoğun çalıştık. Ancak özellikle diğer Avrupa ülkelerine baktığımızda yabancıya satışta Türkiye daha rekabetçi davranması gerektiğini görüyoruz. Yabancıya gayrimenkul satışının ihracat gibi görülmesi ve döviz kazandırıcı faaliyetler kapsamına alınması konusunu her zaman dile getirdik. Bu konuda daha pratik ve çözümcü argümanlar sunmalıyız. Körfez ülkelerinden gelen Döviz kurlarının yabancılar ve tasarrufunu dövizde değerlendiren Türk vatandaşları lehine gelişme göstermesi de bu sonuca ciddi katkı sağladı. Bu etkilerin devam edeceğini bahar ve yaz aylarında da meyve vereceğini söyleyebiliriz.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.