DOLAR 32,5289
EURO 34,8751
ALTIN 2435,188
BIST 9750,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Yılın diğer yarısında da ekonomide doping etkisi yaratmaya devam edeceğiz

    Tamer Özyurt: Yılın diğer yarısında da ekonomide doping etkisi yaratmaya devam edeceğiz
    18.07.2019
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 oranında  azalarak 61 bin 355 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 84,6 oranında azalış göstererek 7 bin 319 oldu.

    Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt konuyla ilgili şöyle konuştu:

      “Gayrimenkul ve inşaat sektöründe son dönemde geliştirilen markalı konut projeleri yabancı yatırımcıların yüksek katma değer ve prestij beklentilerini aynı anda karşılıyor. Yabancı yatırımcılara ülkemize yatırım yapmalarını kolaylaştıran yeni düzenlemelerin etkisiyle de satışlar, yabancı yatırımcıdan en büyük payı almayı sürdürüyor. TÜİK’in açıkladığı haziran verilerindeki yabancı yatırımcı artışı, bunun bir kanıtı niteliğinde. Veriler, haziran ayında yabancıya konut satışlarının, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.5 artarak, 2 bin 689 rakamına ulaştığını gösteriyor. Yapılan yeni düzenlemeler ile TC vatandaşı olan yabancılar, yaz dönemini ülkemizde satın aldıkları konutlarda geçiriyorlar. Geçirdikleri zaman içerisinde de yaptıkları harcamalarla piyasalarda hareketlilik yaratıyorlar. Bir kısım yabancılar da yılın sadece bir döneminde değil tümünde Türkiye’de ikamet etmeyi seçiyor. İş odaklı yatırımlarını da ülkemizde planlayarak ticari hayatımıza hareket katıyorlar. Dolayısıyla gayrimenkul ve inşaat sektörünün temsilcileri olarak bizler, yabancı yatırımcıya konut satarak sadece satışlara yukarı yönlü bir hareket kazandırmıyor, aynı zamanda ekonomimizde doping etkisi oluşturuyoruz. Yılın diğer yarısında da bu işlevimizi artırarak sürdüreceğimize inanıyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.