DOLAR 32,3617
EURO 35,0112
ALTIN 2326,222
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Son: Çukurova Gayrimenkul ile Çukurova İnşaat’ın bağlantısı yok

    Tamer Son: Çukurova Gayrimenkul ile Çukurova İnşaat’ın bağlantısı yok
    19.12.2018
    A+
    A-

    “25 yılda 30 lüks konut projesine imza atan Çukurova Gayrimenkul’un, altyapı ve taahhüt işleri firması Çukurova İnşaat ile hiçbir bağlantısı yoktur”

    İnşaat sektöründe 25 yıldır Adana, Mersin ve İstanbul’da 30’a yakın lüks konut projesine imza atan SON Grup Şirketleri’nden Çukurova Gayrimenkul İnşaat A.Ş., isim benzerliği nedeniyle yaşadığı karışıklık hakkında önemli bir açıklama yaptı. Çukurova Gayrimenkul İnşaat A.Ş. firmasının, “altyapı ve taahhüt işleri yapan Çukurova İnşaat” firması ile karıştırıldığını belirten Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, bu konuda kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı hissettiklerini belirtti. Çukurova İnşaat ile herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını açıklayan Tamer Son, başarılı geçmişi ve sahip olduğu finansal yapısı ile bölgesinde sembol niteliği taşıyan prestijli konut projeleri inşa eden Çukurova Gayrimenkul’un yeni dönem hedeflerini de anlattı. Kartal’da konumlanan ve 2018 yılında yaşamın başladığı Çukurova Balkon projesinin ardından İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerine odaklandıklarını bildiren Son, yeni yılda boğazın incisi Beylerbeyi ve Çengelköy’de yeni projeler planladıklarını söyledi. Son yıllarda yatırımlarını yoğunlaştırdıkları Kartal’da dördüncü projelerini geliştirmeyi de amaçladıklarını ifade eden Tamer Son, SON Grup çatısı altında faaliyet gösteren Çukurova Gayrimenkul İnşaat A.Ş.’nin emin adımlarla yola devam eden başarılı bir şirket olduğunu vurguladı.

    İnşaat sektöründe geçen çeyrek asırda Adana ve Mersin’deki projeleriyle bölgenin öncü markası olan ve ardından İstanbul’a yelken açan SON Grup Şirketleri’nden Çukurova Gayrimenkul, 25 yılda 30’a yakın lüks konut projesi tamamladı. Yeni dönemde ise Beylerbeyi, Çengelköy ve Kartal’da projeler geliştirmek için çalışan Çukurova Gayrimenkul İnşaat A.Ş., isim benzerliği nedeniyle “altyapı ve taahhüt işleri yapan Çukurova İnşaat” ile karıştırılıyor olmaktan dolayı oluşan algı karmaşasını düzeltmek ve tüketicileri aydınlatmak amacıyla konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. SON Grup çatısı altında faaliyet gösteren Çukurova Gayrimenkul İnşaat A.Ş. şirketinin Çukurova İnşaat firması ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını belirten Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, Çukurova Gayrimenkul’un başarılı geçmişi ve finansal yapısı ile 25 yıldır olduğu gibi şimdi de emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurguladı.

    Adana’nın geniş balkon kültürünü İstanbul’a taşıdı

    Çukurova Gayrimenkul’un ticari faaliyetleri hakkında bilgi veren Tamer Son, sözlerine şöyle devam etti; “Mersin’de hayata geçirdiğimiz yazlık projesi Liparis 2, Liparis 4 ve ardından Adana’da proje ortaklarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz TMT Park Life, TMT Gölvadi, Yüzevler, Platinkent, Eserkent, Çukurova Residence, Çukurova Kent, Çukurova Park, Çukurova Villaları gibi nitelikli konut projelerimiz ile Çukurova bölgesinin güçlü bir markası konumuna geldik. 2009 yılında ise rotamızı İstanbul’a çevirerek şehrin hızla değer kazanan bölgelerinden Kartal’ın en stratejik noktasında Adanuspark projemizi inşa ettik. Ardından yine Kartal’ın sembol yapılarından 36 katlı rezidans projemiz Çukurova Tower’ı hayata geçirdik. 2015 yılında yine Kartal’da “Balkon Hayatın Keyfidir” temasıyla başladığımız Çukurova Balkon projemizle Adana’nın vazgeçilmezi olan geniş balkon kültürünü İstanbul’a taşıdık. Artık İstanbul’daki projelerin çoğunda balkon olmaması nedeniyle ön tarafı deniz ve adalar, arka tarafı orman manzaralı balkon ve teraslarıyla öne çıkan Çukurova Balkon projemiz bölgede büyük fark yarattı. 19 ve 20 katlı iki blokta toplam 261 konut ve sosyal yaşam alanlarından oluşan Çukurova Balkon, Adanalılardan da yoğun ilgi gördü. Hemen teslime hazır olan projemizde satışlarımız devam ediyor.”

     

    Kartal’a dördüncü proje geliyor

    Şehircilik anlayışına sahip kaliteli, güvenli ve prestijli konut projeleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Tamer Son, Kartal’daki projelerine bir yenisini daha ekleyerek dördüncü projelerine başlamayı planladıklarını açıkladı. Kartal’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir şekilde gelişip değerleneceğine dikkat çeken Son, “Kartal; konumu, hızlı gelişimi ve yeniden yapılanmaya elverişli alanları itibariyle İstanbul’da değeri en fazla artan bölgelerin başında geliyor. Metro, havaalanına yakınlık, deniz yolu ulaşımı, e5’e olan konumu ile ulaşım alternatifleri bakımından da son derece avantajlı. Çukurova Gayrimenkul olarak önümüzdeki dönemde Kartal’da kentsel dönüşüm kapsamında başlatacağımız yeni projemiz, konutun yanı sıra ticari ofisleri de bünyesinde barındıracak’’ dedi.

    Yeni rotalar Boğaz’ın incisi Beylerbeyi ve Çengelköy

    Kartal’ın yanı sıra Beylerbeyi ve Çengelköy’de de hayata geçirmeyi planladıkları iki yeni proje olduğunu belirten Son, “Anadolu yakasının boğaz hattındaki en güzel semtlerden olan, konumu, ambiyansı ve manzarası ile ön plana çıkan Beylerbeyi ve Çengelköy’de proje hazırlığındayız. Çengelköy’deki projemizi de Kartal projemiz gibi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçireceğiz. Önümüzdeki dönemde başta İstanbul olmak üzere Adana’da da kentsel dönüşüm ağırlıklı yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.