DOLAR 32,58
EURO 34,7908
ALTIN 2512,063
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TAMPF – Nielsen Perakende Ciro Endeksi Üçüncü Çeyrek Sonuçları açıklandı

    TAMPF – Nielsen Perakende Ciro Endeksi Üçüncü Çeyrek Sonuçları açıklandı
    21.11.2019
    A+
    A-

    Alp Önder Özpamukçu: “Perakende sektörü, özellikle kadın ve genç istihdamı yaratmada açık ara önde yer alıyor”

    Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ile Nielsen tarafından hazırlanan ‘TAMPF – Nielsen Perakende Endeksi’ üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. 2019 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre, perakende sektörünün enflasyondan arındırılmış toplam cirosu, yılın ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 artış gösterdi.

    Türkiye’de organize perakendenin çatı kuruluşu olan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ile Nielsen tarafından her üç ayda bir hazırlanan ‘TAMPF – Nielsen Perakende Endeksi’ 2019 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. Bu verilere göre, perakende sektörünün enflasyondan arındırılmış toplam cirosu, yılın ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 artış gösterdi.

    ‘TAMPF – Nielsen Perakende Endeksi’ verilerini yorumlayan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, “Türkiye’de genel istihdam rakamları düşerken, perakende sektörünün istihdama önemli bir katkısı bulunuyor. Sektör, Türkiye’de istihdam yaratma açısından hizmet sektörünün %27’sini, ülke toplam istihdamının ise %14’ünü oluşturuyor. İlk üç çeyrekte sektör olarak %4 istihdam artışı yarattık. Rakamsal faydanın çok ötesinde, perakende sektörü özellikle kadın ve genç istihdamı yaratmada açık ara önde yer alarak ülke ekonomisine çok ciddi bir sosyal fayda sağlıyor. Bu açıdan perakende sektörünün sosyal faydası asla gözardı edilmemelidir. Rakamları metrekare, çalışan sayısı gibi kriterlerle detaylı değerlendirdiğimizde, sektörde metrekarebazında bir artış olmasına rağmen bunun ciroya yansımasının olmadığını,gelen artışların da lokomotif sektör gıda tarafından kazanıldığını görüyoruz. Hanehalkı verileri ile birlikte bakıldığında yalnızca gıda ekseninde tutunan bir taleple, tüketim derinliğinin azaldığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.