DOLAR 32,5527
EURO 34,8621
ALTIN 2430,86
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tapu ve Kadastro’dan Türk vatandaşlığı uygulamasında düzenleme

    Tapu ve Kadastro’dan Türk vatandaşlığı uygulamasında düzenleme
    02.01.2018
    A+
    A-

    Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, Türk vatandaşlığı kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptı.

    12.01.2017 tarih 29946 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2016/9601 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte “En az 1.000.000 Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi konulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen” yabancı uyruklu gerçek kişiler için istisnai olarak Türk vatandaşlığının kazanılabilmesi mümkün kılınmıştı.

    Değerleme Raporları 1 Ay Geçerli

    Yabancıların taşınmaz edinimi sırasında sunacakları raporun düzenlenme tarihinin başvuru tarihinden en az bir ay öncesine ait olması gerektiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Daha önceki uygulamada raporun o yıla ait olması yeterli kabul ediliyordu. Bu süre son 1 aya çekilmiş oldu. Taşınmazın piyasa değerini gösterir raporu gene SPK onaylı değerleme şirketleri hazırlayacaklar. Edinimi tamamlanmış yerlerde ise o tarihteki değeri dikkate alan raporlar sunulacak. Taşınmazın Amerikan Doları cinsinden değerleme raporunda yer alan değerinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının efektif satış kuru üzerinden esas alınacak.” dedi.

    Terkin Aşamasında Nüfustan Onay Alınacak

    Türk vatandaşlığına geçiş çerçevesinde taşınmazı satın alan kişinin edinim tarihinden itibaren 3 yıl süre ile taşınmazı satmayacağını taahhüt ettiğini ve bunun tapu kütüğünde beyanlar hanesine işlendiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı “Üç yıllık süre sonrasında bu beyanın kaldırılmasının talep edilmesi durumunda, tapu sicil müdürlükleri, nüfus ve vatandaşlık il müdürlüklerinden onay alacak

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.