DOLAR 32,3218
EURO 35,0866
ALTIN 2300,199
BIST 9069,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tarih kokan oyuncaklar sergileniyor

    Tarih kokan oyuncaklar sergileniyor
    06.06.2018
    A+
    A-

    Tarihi 500 yıl önceye dayanan, tamamen el işçiliği ile yapılan Eyüp oyuncakları ANKAmall’da sergileniyor.

    ECE Türkiye Proje Yönetimi tarafından yönetilen ANKAmall, çocuklar kadar büyükler tarafından da ilgiyle karşılanan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Tarih kokan Eyüp oyuncakları, Eyüp Sultan’da 500 yıl önce hayat bulmuş ve Anadolu, Mezopotamya ve Avrupa’yı içine alan bir coğrafyada organize oyuncakçılık ilk olarak “Eyüp oyuncakçılığı” adı altında Eyüp Sultan’da başlamış. Şimdilerde çocuklar ve ebeveynlerin gözdesi olan oyuncaklar bu sergiyle yeniden gün yüzüne çıkıyor.

    Tamamen el işçiliği ile sağlıklı malzemelerden oluşan oyuncaklar arasında ahşap masa sandalyeden, dönme dolaba; ahşap aynadan, davula kadar doğal malzemeden yapılmış çok sayıda oyuncak bu sergide görücüye çıkıyor. Kaynana zırıltısı, şeytan minaresi, sabır kumbarası, düdüklü testisi gibi oyuncaklar ise isimleri ile de ilgi çekiyor, büyükleri de çocukluk yıllarına götürüyor.

    10 Haziran’a kadar devam edecek sergi kapsamında 9-10 Haziran’da atölyeler düzenlenecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.