DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tarihi baştan yazdıran Fatih Sultan Mehmet Madame Tussauds İstanbul’da

    Tarihi baştan yazdıran Fatih Sultan Mehmet Madame Tussauds İstanbul’da
    28.05.2018
    A+
    A-

    29 Mayıs günü, İstanbul’un fethinin 565’inci yıldönümünde tarihin en büyük kumandanlarından Fatih Sultan Mehmet‘in figürünü Madame Tussauds İstanbul’da ziyaret edin; fetih coşkusunu ikiye katlayın.

    Dünyanın birbirinden ünlü isimlerinin balmumundan yapılmış figürlerinin sergilendiği Madame Tussauds İstanbul, ziyaretçilerini İstanbul’un fethi törenlerinin yapılacağı 29 Mayıs günü, tarih sayfalarını adını altın harflerle yazdıran Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’i görmeye davet ediyor. 29 Mayıs 1453 tarihinde henüz 21 yaşındayken Bizans İmparatorluğu’nu sona erdiren, “Alınamaz” denilen İstanbul’u fetheden, cesaret ve kararlılıkla tarihi baştan yazdıran Fatih Sultan Mehmet’in Madame Tussauds İstanbul’da ölümsüzleşen figürünü İstanbul’un fethedildiği bu anlamlı günde ziyaret edebilirsiniz.

    Osmanlı İmparatorluğu’nu 30 yıl boyunca yöneten Fatih’in Madame Tussauds İstanbul’daki figürü, tarihi kaynaklar referans alınarak ve aylar süren titiz bir çalışma ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Topkapı Sarayı Müze Arşivi’nde yer alan ve Şiblizade Ahmed tarafından yapıldığını öne sürülen ‘Gül Koklayan Fatih’ portresinin referans alınarak tasarlandığı Fatih Sultan Mehmet’in figürü, sedire oturmuş; elindeki gülü koklarken diğer elinde tuttuğu mendille tasvir edildi. Oldukça uzun ve disiplinli bir çalışma sonucu ortaya çıkan figürün sadece sakalları 4 haftalık bir zaman diliminde tek tek dikilerek hazırlandı. Kostümünden dekoruna, ten rengi ve duruşuna kadar tüm detaylar da tarihi kaynaklara başvuruldu.

    Tarihin en büyük kumandanlarından biri olarak kabul edilen Fatih, Osmanlı padişahları içinde sanata gösterdiği yakın ilgi ile de tanındı. Tahta kaldığı süre boyunca sanata ve sanatçıya her zaman değer verdi; Topkapı Sarayı’ndaki çok önemli resim faaliyetlerine zemin hazırladı. Entelektüel yapısı ve yenilikçi bakış açısıyla portresinin yapılmasına izin veren ilk Osmanlı sultanı o oldu.

    Ramazan ayında, Madame Tussauds İstanbul web sitesi ve biletix.com.tr üzerinden satın alınan biletlerde çocuk ve öğrenciler için 45 TL yerine 25 TL, yetişkin biletlerinde ise 57 TL yerine 35 TL fiyat avantajı bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.