DOLAR 32,5501
EURO 34,8467
ALTIN 2423,662
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tarihi Yeşil Köşk satışa çıkarıldı

    Tarihi Yeşil Köşk satışa çıkarıldı
    06.02.2019
    A+
    A-
    İstanbul Beykoz’a 1860 yılında inşa edilen tarihi Yeşil Köşk satışa çıkarıldı. Ünlü dekoratör Serdar Gülgün tarafından aslına uygun restore edilen köşk için 8,5 milyon liralık bedel belirlendi. Osmanlı sanatı uzmanı Serdar Gülgün, bir süre önce aldığı köşkü aslına uygun bir biçimde restore etti. Dekorasyonu iki yıl süren köşk, restore edildikten bu yana kapısı kapalı halde duruyor.
    OTURUM ALANI 500 METREKARE
    Toplam olarak 500 metrekarelik kapalı kullanım alanı bulunan köşkün bahçesi de 500 metrekare büyüklüğünde.
    İSKÂNI NADİR KÖŞKLERDEN
    İskânı nadir olan boğaz köşkü konumundaki Yeşil Köşk için belirlenen satış bedeli 8,5 milyon lira olarak açıklandı.
    Beykoz vapur iskelesine 350 metre uzaklıktaki köşkü kısa süre önce almalarına karşın ciddi bir ilgi gördüğünü kaydeden Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Serdar Gülgün, aynı zamanda boğazdaki en önemli yalı ve köşkleri de restore eden, dekore eden bir uzman. Gülgün’ün elinden çıkmış bir köşk çok nadir satışa çıkar. Sanat değeri oldukça yüksek olan bu köşkün, duvar ve tavanlardaki bezemelerini, Topkapı Sarayı’nın restorasyonunu yapan sanatçılar yaptı.” dedi.
    İKİNCİ BİR ÖRNEĞİ YOK
    Eski dönemlere kalan eserlerin aslına uygun bir biçimde restore edilmesinin zor olduğunu belirten Kırmızıtaş açıklamasının devamda “Burası el işçiliği ile yapılan tek ev. Türkiye’de ikinci bir örneği yok. Genelde bu tür evlerde, restore eden kişiler yaşar. Al sata giren bir ev değil. Osmanlı tutkun ünlü bir mimar tarafından yapılması ayrı bir değer. Keşke bu şekilde daha fazla eser olsaydı. Bu durum İstanbul’un çehresini değiştirirdi” dedi.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.