DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tarık Akan’ı aramızdan ayrılışının ikinci yıl dönümünde Madame Tussauds İstanbul’da ziyaret edin

    Tarık Akan’ı aramızdan ayrılışının ikinci yıl dönümünde Madame Tussauds İstanbul’da ziyaret edin
    14.09.2018
    A+
    A-

    Açıldığı günden bu yana dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra ünlü Türk isimlerinin figürlerini de ziyaretçileri ile buluşturan Madame Tussauds İstanbul, tüm sevenlerini, iki yıl önce kaybettiğimiz Yeşilçam’ın ve Türk sinemasının usta oyuncusu Tarık Akan’ı ziyarete davet ediyor. Aramızdan ayrılışının ikinci yıl dönümüne denk gelen 16 Eylül, usta sanatçıyı anmak ve figürünü yakından görmek isteyenler için en anlamlı gün.

    Birbirinden ünlü isimlerin balmumundan yapılmış figürlerinin sergilendiği, ziyaretçilerine interaktif bir eğlence deneyimi sunan Madame Tussauds İstanbul, 25 Mayıs 2018 tarihinde düzenlediği bir lansmanla iki yıl önce aramızdan ayrılan Yeşilçam’ın ve Türk sinemasının efsanevi oyuncusu Tarık Akan’ın figürüne ev sahipliği yapmaya başladı. Yaşarken hayatına dokunduğu herkes gibi, Madame Tussauds İstanbul’da yer alan sanatçının figürü de onu ziyaret eden hayranlarını duygulandırarak çok özel bir deneyim yaşatmaya devam ediyor. Madame Tussauds İstanbul, unutulmaz oyuncunun aramızdan ayrılışının ikinci yıl dönümünde figürünü ziyaret etmek ve onu anmak isteyen sevenlerini bekliyor.

    Mavi Boncuk, Sev Kardeşim, Hababam Sınıfı ardından Maden, Yol ve Sürü gibi filmlerle Tarık Akan yıllar içerisinde sinemada unutulmaz bir oyuncu haline geldi. Oyunculuk kariyerine 111 sinema filmi ve 4 televizyon dizisi sığdıran sanatçı, Berlin, Cannes, Altın Portakal gibi önemli film festivallerinde ödüller alarak Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

    Madame Tussauds İstanbul’a gelen talepler doğrultusunda yapımına başlanan Tarık Akan figürü için bir yıldan fazla bir süre detaylı arşiv ve stüdyo çalışmaları yapılmıştı. Figür, sanatçının ailesinin isteğiyle 2000-2010 yılları arasındaki görünümünde yapıldı, her bir detayı için farklı fotoğraflar referans alındı ve bugünkü halini alana kadar da pek çok revizyondan geçti. Üzerindeki takım elbise ve ayakkabı ise sanatçının ailesi tarafından figürde kullanılmak üzere Madame Tussauds İstanbul’a bağışlandı.

    25 Mayıs 2018 tarihinde, Madame Tussauds İstanbul’da gerçekleşen lansmanda sevenleriyle buluşan usta oyuncunun figürü için sanatçının oğlu Barış Üregül “Bugüne kadar yapılmış en gerçekçi Tarık Akan figürü” yorumunda bulunmuş ve figürün lansmanında ailesi ve sevenleri duygusal anlar yaşamıştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.