DOLAR 32,3787
EURO 35,0513
ALTIN 2326,745
BIST 9089,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tarık Gürdil: Desteklerle birlikte satışlar artacaktır

    Tarık Gürdil: Desteklerle birlikte satışlar artacaktır
    18.05.2018
    A+
    A-

    TÜİK tarafından 2018 Nisan ayı konut satış rakamları açıklandı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri KDV, tapu harcı, konut kredilerinde faiz indirimleri ve kampanyalarla birlikte önümüzdeki dönemde konut satışlarının artan bir ivme yakalayacağını öngörüyor. Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

    Son olarak açıklanan konut satış rakamlarına baktığımızda Türkiye genelinde konut satışları 2018 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 oranında azaldığını görüyoruz. Geçen yılın ilk aylarında artış gösteren konut satışları Şubat ve Mart aylarında sırası ile yüzde 5 ve yüzde 14 kayıp yaşamıştı. Bu düşüşte en önemli faktör; kredi faizlerinin yaklaşık 9 yılın zirvesi olan yüzde 1.25 seviyelerine çıkmasıydı. Aynı ivme bu yılın ilk aylarında da kredili konut talebinin hız kesmesiyle devam etti. Son olarak hükümetimizin gayrimenkul sektöründeki durgunluğu canlandırmak amacıyla aldığı önlemlerin sektör açısından bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Önce KDV ve tapu harcında indirim yapıldı ardından konut kredi faizi 0.98’e çekildi. Hükümetimizin desteğiyle gayrimenkul sektörü temsilcileri bir araya gelerek indirim kararı aldık. 1 ay boyunca yüzde 5 peşinatla 120 aya kadar 0,98 vade ve yüzde 20 indirim yapılacak. Ev sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatları kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda yapılan 120 ay ve 240 ay vade kampanyası ile konut satışlarında ciddi artış yaşanmıştı. Bu yeni kampanya ile de yeni bir ivme yakalanacak. Özellikle konut kredisi faiz oranlarının psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına inmesi ile birlikte, bekleyen konut alıcıları harekete geçmeye başladı. Satış ofislerimize gelip fiyat ve taksit bilgisi alanların sayısı geçen aya göre şimdiden önemli oranlarda artış gösterdi. Gelemeyenler ise telefonla arayıp bilgi alıyor. Bu hareketliliğin satış rakamlarına yansıması halinde sektörümüz geçen yılın daha üzerinde bir büyüme hızına rahatlıkla ulaşabilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.