DOLAR 32,6009
EURO 34,8397
ALTIN 2496,842
BIST 9468,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Taşınır rehni ile çiftçiye kredi kolaylığı

    Taşınır rehni ile çiftçiye kredi kolaylığı
    08.06.2017
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bu yıla ilişkin bitkisel üretim 1. tahmini verilerine göre; üretim miktarlarının bu yıl tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yaklaşık 68,2 milyon ton, sebzelerde 30,3 milyon ton, meyvelerde ise 20,8 milyon ton olması bekleniyor. Türkiye’de her 5 kişiden birinin tarım sektöründe istihdam edildiği düşünülecek olursa, finansman ve kredi ihtiyacı önemli bir gereksinim olarak karşımıza çıkıyor.

    Geçtiğimiz dönemde bankaların kredi teminatı olarak genellikle taşınmazları tercih etmeleri nedeniyle tarımdan gelir elde eden çiftçiler ve küçük ölçekli işletmeler, mevcut işlerini büyütemiyorlardı. Değişen pazar koşullarında mazot, gübre, yem, elektrik, tohum, ilaç gibi girdi fiyatlarının çiftçileri zorlamaya başlamasıyla da yenidünyaya uyum sağlamakta zorlanan çiftçiler için finansman ve kredi ihtiyacı önemli bir gereksinim olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bu farkındalıkla yılın ilk aylarında yürürlüğe giren Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu ile teminat vasfı olan ve rehne konu olabilecek taşınırların kapsamı genişletildi.

    Çiftçi artık hasadını rehin gösterebilecek

    Çiftçileri de yakından ilgilendiren Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu ile çiftçilerin kredi kuruluşlarından kaynak bulmasının önünü açan bu düzenlemede çiftçi; bahçesindeki fındıktan ahırındaki hayvana, ağaçlarından, tarladaki ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ‘taşınır’ varlıkları teminat olarak gösterebiliyor.

    Closeup woman working with buckwheat

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.