DOLAR 32,3263
EURO 35,1323
ALTIN 2294,216
BIST 9050,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TBB’den İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde burslu eğitim imkanı

    TBB’den İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde burslu eğitim imkanı

    Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ulaşım alanında burslu yüksek lisans imkanı sunuyor.

    Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, 2016-2017 eğitim – öğretim yılı güz döneminde “Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi” Yüksek Lisans Programı başlamış ve hala devam etmektedir. Birlik, belediye ve bağlı idarelerin iştiraklerinin yönetici, teknik ve idari personeli ile seçilmiş mensuplarına yönelik düzenlenen programa, imar, fen işleri, kentsel ulaşım sistemleri, planlama gibi alanlar başta olmak üzere koşulları lisansüstü eğitim yapmaya uygun olan adaylar katılabilecektir.

    İlgili kurum/kuruluş çalışanlarına yönelik oluşturulan programda,

    • Kentleşme,
    • Kent planlaması, peyzaj,
    • Afet yönetimi,
    • Trafik yönetimi ve kontrolü,
    • Ulaştırma mühendisliği ve planlama,
    • Ulaştırma ekonomisi vb. konularda zengin bir ders programı bulunmaktadır.

    Programın tamamı İstanbul’da gerçekleştirilecektir (Hafta içi mesai saatleri dışında ve Cumartesi günü). 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde Uzaktan eğitim modülüne öğrenci alınamayacağından %70 devam zorunluluğunu sağlayabilecek kişiler başvurabilir. 2017-2018 Güz Döneminde programa toplam 15 öğrenci alınacaktır.

     

    Program hakkında detaylı bilgi ve başvurular için aşağıdaki linki tıklayınız.

    http://ww4.ticaret.edu.tr/yukseklisans2017/kentsel-sistemler-ve-ulastirma-yonetimi/

    Başvurular, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne, 24 Ağustos 2017 tarihine kadar, yukarıdaki linkten yapılacaktır. Ayrıca, linkteki başvuru koşullarının açıklığa kavuşturulması adına, ALES Sayısal puanı 55’ten az olan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne, ALES Sayısal Puanınız olmadan tezsiz yüksek lisans başvurusu yapabilirsiniz. Ancak Türkiye Belediyeler Birliği bursundan faydalanmanız için ALES Sayısal puanının en az 55 olması gerekmektedir.

    Başvuru yapanların mülakat sınavları üniversite tarafından oluşturulacak bir komisyon tarafından 25/08/2017 tarihinde, mülakata hak kazanan adaylara mail yoluyla bildirilecek adres ve saatte yapılacaktır. Başvurusu kabul edilen adayların, üniversiteye ödeyecekleri ücretin %75’i Türkiye Belediyeler Birliği tarafından karşılanacaktır. Ancak, yüksek lisans programını herhangi bir nedenle yarıda bırakanlar, kendileri ile ilgili TBB tarafından ödenen tüm harç ve giderleri ödemeyi taahhüt edeceklerdir. Yine öğrenci, kaldığı dersin tekrarıyla ilgili kaydında harç ve giderlerini kendisi ödeyecektir. Ayrıca, öğrenciler tarafından ödenecek olan %25’lik kısım, 2 yıllık yüksek lisans program ücretini kapsamakta ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılmış olan protokolle belirlenen fiyat üzerinden hesaplanmaktadır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.