DOLAR 32,5687
EURO 34,7565
ALTIN 2491,194
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tchibo dünyanın en büyük 3. organik pamuk tedarikçisi

    Tchibo dünyanın en büyük 3. organik pamuk tedarikçisi
    07.11.2017
    A+
    A-

    Çevre ve insan sağlığına odaklanan Tchibo, pamuklu tekstil ürünlerinin yüzde 80’ini sürdürülebilir ekili alanlardan elde ediyor. Sürdürülebilirliğini yüzde 100’e ulaştırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Tchibo, dünyanın en büyük üçüncü organik pamuk tedarikçisi oldu.

    Tüketicilerini yenilikçi perakende anlayışıyla buluşturan Tchibo, 2016 yılında organik pamuk içeren 40 milyondan fazla tişört, pijama ve yatak çarşafı üreterek, Textile Exchange’in 2017 Organik Pamuk Pazar Raporu’na göre dünyanın en büyük üçüncü organik pamuk ürünleri tedarikçisi oldu. Çevre ve insan sağlığına odaklanarak büyük başarılar elde eden Tchibo, pamuklu tekstil ürünlerinin yüzde 80’nini hâlihazırda sürdürülebilir ekili alanlardan elde ediyor ve bu oranı 2020 yılında yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyor.

    Tüm dünyada organik pamuk oranı yüzde 0,4 gibi sınırlı bir orana sahipken zoru başaran Tchibo, WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Solidaridad and Pesticide Action Network tarafından oluşturulan Sürdürülebilir Pamuk Sıralaması’nda da dünyanın en büyük 75 pamuk işleyicisi arasında 2’nci oldu.

    Tchibo’dan 30 milyar litre su tasarrufu

    Pamuğun yetiştirilmesini ve satılmasını destekleyen, kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Textile Exchange üyesi Tchibo, Organik İçerik Standardı’nı (OCS) kullanarak sürdürülebilir tarıma olan talebi artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tchibo DOĞA DOSTU çalışmalarıyla, 11 bin 500 olimpik yüzme havuzunu doldurmaya yetecek kadar 30 milyar litre su tasarrufu sağladı. Aynı zamanda Tchibo, böcek ilacı kullanımını azaltarak 24 bin varil ham petrole eşdeğer hacimdeki 3,5 milyon kilogram ilaçtan da tasarruf etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.