DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TÇMB’den Dünya Temizlik Günü’ne gönüllü destek

    TÇMB’den Dünya Temizlik Günü’ne gönüllü destek
    17.09.2018
    A+
    A-

    10 yıldan bu yana devam eden Dünya Temizlik Günü, bu yıl Türkiye’de binlerce gönüllünün katılımıyla düzenlendi.Bu yıl TÇMB de bu hareketin bir parçası olmak için kolları sıvadı ve 15 Eylül 2018 Dünya Temizlik günü etkinlikleri çerçevesinde gönüllülük esasına dayalı bir etkinlik düzenledi.

    Etkinliğe bu yıl 150 ülkeden milyonlarca gönüllü katıldı. Herkes bir günlüğüne gönüllü olarak çevresini temizledi. Sürdürülebilir doğal yaşama vurgu yapan etkinliğe bu yıl TÇMB de kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında destek verdi. Gönüllü çalışanlarıyla, cumartesi günü erken saatlerde Ankara Eymir Gölü’nde buluşan TÇMB, kirli alanları tespit ederek, temizledi. Gönüllü TÇMB çalışanları, hafta sonu için Eymir Gölü’ne gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Belirlenen bölgenin temizlenmesinin ardından etkinlik sona erdi.

    Toplanan çöpler arasında doğada 400 yılda kaybolan plastik şişeler, 600 yılda yok olan misinalar dikkat çekti. 2017 yılında yaklaşık 750 bin ton endüstriyel bazlı atığı alternatif yakıt olarak enerjiye çeviren Türk Çimento sektörü, topladığı çöplerle de doğal hayatı korumaya devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.