DOLAR 32,5579
EURO 34,8237
ALTIN 2432,396
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tekfen Filar-mini çocuklara klasik müziği “Oyun” ile sevdirdi

    Tekfen Filar-mini çocuklara klasik müziği “Oyun” ile sevdirdi
    14.11.2019
    A+
    A-

    Sonbaharda bir gelenek haline gelen Tekfen Filar-Mini konserleri; bu yıl Lütfi Kırdar’da gerçekleşti. 9 Kasım Cumartesi günü düzenlenen konserler; şef Aziz Shokhakimov’un yönetimi, tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in kurgusu ve Ceyda Düvenci ve Yiğit Sertdemir anlatımıyla kapalı gişe izlendi.

    Tekfen Filarmoni, çocuklara klasik müzik sevgisini aşılamak, geleceğin bilinçli dinleyicisini yetiştirmek gayesiyle bir kez daha küçükler için bir araya geldi. Bu temsillere özel adını, “Tekfen Filar-mini” olarak değiştiren orkestra, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde 9 Kasım Cumartesi günü 11.00 ve 16.00 saatlerinde Lütfi Kırdar’da çocuklar ve aileleriyle buluştu. Biletleri satışa çıktığı hafta tükenen konserlerin bu yılki teması ise ‘Oyun’ oldu.

    Yazar ve tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in yönetmenliği, Ceyda Düvenci ile Yiğit Sertdemir’in anlatımı ile hazırlanan temsil, çocukları sihirli bir klasik müzik yolculuğuna çıkardı. Küçük müzikseverler, aralarında Chopin, Paganini, Rahmaninov, Brahms gibi nice büyük bestecinin birbirinden güzel eserlerini anlatım, dans ve kukla oyunları eşliğinde dinledi. Ertesi gününün 10 Kasım olması sebebiyle konser, Muammer Sun tarafından düzenlemesi yapılan ve koro eşliğinde söylenen İzmir Marşı ile sona erdi, orkestra ve oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

    Bu sene konserlerin geliri, on beş yıldır faaliyetlerini Edirnekapı’da sürdüren ve müzik eğitimi yoluyla çocukların sağlam karakterli bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunan Barış İçin Müzik Vakfı’na bağışlanacak.

    Çocuklar paylaşmanın değerini anladı

    Bu sene de konser günü, çocuklar, kullanmadıkları ve iyi durumda olan oyuncak ve kitapları getirip fuayede bulunan kutulara bıraktılar. Bırakılan bu kitap ve oyuncaklar, Tekfen Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

    Konser mekânında ayrıca çocuklar için, birbirinden eğlenceli, öğretici kitapların bulunduğu yayınevleri, rengarenk el sanatları stantları da vardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.