DOLAR 32,5392
EURO 34,8701
ALTIN 2423,555
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tekin Baransel artık Tink Koleji’nde

    Tekin Baransel artık Tink Koleji’nde
    05.06.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin odağı insan olan ilk ve tek teknoloji koleji Tink, yeni dönemde kapılarını yüksek potansiyelli öğrencilere açmaya hazırlanıyor. Bu kararın alınmasındaki en büyük etken ise yüksek potansiyelli çocuklar konusunda sektörün en deneyimli isimlerinden Tekin Baransel’in Tink bünyesine katılması oldu.

    Tink Kurucusu ve CEO’su Zeynep Dereli, “Her öğrencinin kendine özgü karakteri, güçlü yönleri, gelişim alanları ve farklı öğrenme yöntemi var. Biz bu nedenle tüm öğrencilerimize kişisel eğitim programı hazırlıyoruz. Tekin Baransel Hocamızın lise müdürü olarak aramıza katılmasıyla birlikte kendisinin bu alandaki tecrübesinden faydalanarak yüksek potansiyelli çocuklara da çok özel bir eğitim uygulayacağız” dedi.

    Geleceğin teknoloji okuryazarlarını ve girişimcilerini yetiştirmek amacıyla 2017 – 2018eğitim öğretim yılında kapılarını açan Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji koleji Tink, yeni dönemde yüksek potansiyelli öğrencilere de eğitim verecek.

    Her öğrenciye özel eğitim

    Tink’in bu kararı almasındaki en büyük etken ise yüksek potansiyelli öğrencilerin eğitimi konusunda sektörün en deneyimli isimlerinden Tekin Baransel’in Tink bünyesine katılması oldu. Baransel’in lise müdürü olarak çalışmalara başladığını açıklayan Tink Kurucusu ve CEO’su Zeynep Dereli, “Artık 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip, teknolojiyi tüketen değil, üretmeyi bilen, girişimci, hızlı adapte olabilen, nitelikli, hayal eden ve hayalini gerçek dünyaya indirgeyebilen, sorumlu, empati kurabilen, pozitif düşünen, takım çalışmasına yatkın nesillere ihtiyacımız var. Biz bu eğitimi sağlamak için‘Tink Eğitim Ekosistemi’ adını verdiğimiz bir model oluşturduk. Buna göre, tüm öğrencilerimize kişiselleştirilmiş eğitim veriyoruz çünkü öğrencilerin karakterleri, güçlü yönleri, gelişim alanları ve öğrenme yöntemleri birbirinden çok farklı. Şimdi bu özel eğitimimizi yüksek potansiyelli öğrenciler için de uygulayacağız. Tekin Hocamızın bu alandaki deneyimi bizlere ışık tutacak” diye konuştu.

    Online Kayıt Kabul Sınavı ile Başarı İndirimi

    Tink’te MEB müfredatının yanı sıra programlama, donanım, robotik, web dizayn, mobil uygulamalar, siber güvenlik, oyun geliştirme ve animasyon gibi dijital yetkinlikler kazandıran bir eğitim alan öğrencilere, Kayıt Kabul Sınavı adı altında online olarak gerçekleştirilen bir genel yetenek sınavı uygulanıyor. Tink kampüsünde yapılan ve yüksek potansiyelli öğrencilerin de gireceği bu sınavla birlikte bireysel yetkinlikler tespit ediliyor. Kayıt Kabul Sınavı ve Haziran ayındaki Liselere Geçiş Sınavı’nda belirli bir taban puanın üzerinde puan alan öğrencilere, başarı indirim imkanı sağlanıyor.

    Tekin Baransel kimdir?

    Tink Lise Müdürü Tekin Baransel, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda özel programa katılarak sertifika alan Baransel sırasıyla Özel Kocaeli Koleji, Enka Okulları, ODTÜ Geliştirme Vakfı Adapazarı İlköğretim Okulu, Giresun Yavuz Koleji, Eyüboğlu Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve İELEV’de eğitimci ve yönetici olarak görev yaptı. Baransel son olarak üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklar için eğitim veren TEVİTÖL’ün okul müdürüydü.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.