DOLAR 32,4721
EURO 34,9617
ALTIN 2436,386
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Teksüt, Asya’nın en büyük gıda fuarına katılıyor

    Teksüt, Asya’nın en büyük gıda fuarına katılıyor
    16.05.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olan Teksüt, 17-19 Mayıs 2017 tarihlerinde Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen SIAL China Fuarı’na katılıyor. SIAL China, sadece Çin’in değil, tüm Asya kıtasının en büyük gıda fuarı olarak öne çıkıyor.

    Uzak Doğu’da süt ve süt ürünlerine yönelik potansiyel pazarları mercek altına alan Teksüt, bu çerçevede bölgenin ve hatta kıtanın en büyük gıda fuarında 24 metrekarelik geniş standıyla yerini alıyor.

    Dünya nüfusunun üçte ikisine hitap ediyor
    Çin’in en büyük şehri olan Şanghay’da düzenlenen SIAL China Fuarı, yaklaşık 150 bin metrekarelik geniş alana yayılan 13 büyük salonda yapılıyor. Geçen yıl 67 ülkeden 3 bin katılımcının yer aldığı fuarı, binlerce kişi ziyaret ediyor. Gıda sektörünün en büyük ve en önde gelen oyuncularının yer aldığı fuar, katılımcı ve ziyaretçi profili itibarıyla dünya nüfusunun üçte ikisine hitap ediyor.

    Öte yandan Çin, kalabalık nüfusu ve gastronomik yeniliklere açık, gelir düzeyi artan orta sınıfıyla Türk gıda sektörü açısından güçlü bir potansiyel olarak değerlendiriliyor.

    Türk süt ürünlerinin kalitesini göstermek istiyoruz
    2017 yılı başında Tayvan’a başlattığı ihracat ile, ürünlerini ulaştırdığı pazarlara coğrafi olarak Uzak Doğu’yu ekleyen Teksüt, Çin’i de ihracat pazarları arasında görmeyi hedefliyor.
    Türkiye’nin yüksek nitelikli üretim yapan güçlü ve deneyimli süt ürünleri endüstrisine sahip olduğunu dile getiren Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Teksüt olarak bu fuara ilk kez katılıyoruz. Sahip olduğumuz geniş peynir alternatiflerimizle Çin tüketicisine, Türk süt ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini tattırmak arzusundayız” açıklamasını yaptı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.