DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tencere yemeklerinin lezzeti köfte ile katlanıyor

    Tencere yemeklerinin lezzeti köfte ile katlanıyor
    06.03.2020
    A+
    A-

    Evi saran tencere yemeği kokusu pek çok kişi için mutluluk sebebidir. Bir de bu yemek Türk mutfağının vazgeçilmezi köfteyle hazırlanmış ise iştahlar daha da kabarır! Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet’in maharetli şefleri, birbirinden leziz üç köfte tarifi paylaştı.

    Geleneksel Türk mutfağının başköşesinde yer alan tencere yemekleri, lezzetleri kadar tüm aileyi sofra başında bir araya getirmesiyle de bilinir. Mutfaktan yükselen koku iştahları kabartır, mutluluğu artırır. Özellikle köfte ile hazırlanan tencere yemekleri büyük küçük herkesin vazgeçilmezidir.

    Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi olarak tüketicilerini sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet’in şefleri birbirinden leziz üç köfte tarifi hazırladı.

    Sahan Köfte

    Malzemeler
    40 adet 25 gramlık Bonfilet Sahan Köfte
    2 adet domates
    2 adet patates
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı salça
    2 adet çarliston biber
    1 diş sarımsak

    Yapılışı
    2 çorba kaşığı yağa ince doğranmış sarımsak ve 2 adet çarliston biber ekleyip karıştırın, ardından salça ilave edin. İki domatesi rendeleyip yarısını tencereye alın. Üzerine köfteleri ve halka şeklinde doğranmış patatesleri yerleştirin. Kalan domatesleri ekleyip pişirin.

    Ekşili Köfte

    Malzemeler
    100 adet 10 gramlık Bonfilet Ekşili Köfte
    100 g küp doğranmış havuç
    100 g küp doğranmış patates
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 diş sarımsak
    Tuz

    Terbiyesi için
    Yarım limon
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı un
    1 adet yumurta
    Tuz
    Maydanoz

    Yapılışı
    Sarımsağı ince kıyıp kızgın yağda havuç ile birlikte çevirin. Daha sonra tencereye 2 litre sıcak su ilave edin. Havuçlar pişene kadar kaynatıp patatesleri ekleyin. Patatesler piştiğinde köfteleri tencereye alın. Başka bir tencerede un, yumurta, yoğurt ve limon suyunu karıştırarak terbiyeyi hazırlayın. Karışımı pişmekte olan yemeğe azar azar ekleyin ve kesilmemesi için sürekli karıştırın. Tuz ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

    İzmir Köfte

    Malzemeler
    40 adet 27 gramlık Bonfilet İzmir Köfte
    2 adet domates
    2 adet patates
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı salça
    4 adet çarliston biber
    1 diş sarımsak
    Tuz

    Yapılışı
    Bir tavada köfteleri ve elma dilim patatesleri kızartın. Bir kapta iki çorba kaşığı sıvı yağ, ince doğranmış sarımsak ve kalın doğranmış çarliston biberleri karıştırın, salça ilave edin. Bir domatesi rendeleyip fırın tepsisine yayın. Üzerine köfte ve patatesleri koyun. Kapta hazırladığınız karışımı ekleyin. En üste kalın doğranmış domates ve biberi ekleyip bir su bardağı kadar su koyun. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık bir saat pişirin. Dilerseniz yayvan bir tencere kullanarak fırın yerine ocağı da tercih edebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.