DOLAR 32,5051
EURO 34,9132
ALTIN 2426,744
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tepe Güvenlik hizmet kalitesini eğitimlerle artırıyor

    Tepe Güvenlik hizmet kalitesini eğitimlerle artırıyor
    11.05.2018
    A+
    A-

    Kişi ve kurumlara özel elektronik güvenlik hizmeti sunan Tepe Güvenlik, Türkiye’nin 81 ilinde teknik servis, bakım ve montaj hizmeti veren çözüm ortaklarına ürün ve iletişim teknikleri eğitimi verdi.

    Tepe Güvenlik, ürün ve hizmetleriyle ilgili her türlü teknolojik yenilik konusunda bayilerini ve çözüm ortaklarını bilgilendirmeye devam ediyor.

    Her yıl geleneksel olarak yapılan Tepe Güvenlik Çözüm Ortakları eğitim toplantısı Antalya’da gerçekleşti. Yaklaşık 100 çözüm ortağının katılımı ile ikişerli gruplar halinde yapılan toplantıda ürünle ilgili teknik ve mesleki eğitimlerin yanı sıra müşteriyle doğru iletişim kurma teknikleri eğitimi de verildi.

    Tepe Güvenlik Çözüm Ortakları, ilgili ürün eğitimlerinde hırsız alarmının yanı sıra sistemde yer alan yangın, gaz kaçağı, su baskını, tıbbi yardım ve panik alarmı ürünleriyle ilgili bilgilerini de güncellediler.

    Tepe Güvenlik Genel Müdürü Özgür Gök, ‘’Müşteri deneyimi yönetiminde süreçlerimizi sürekli olarak gözden geçiriyor, iyileştirmemiz gereken alanları ve gelişime açık noktalarımızı hızlıca belirleyerek mükemmel müşteri deneyimi için çalışıyoruz.Bu anlamda her yıl yaptığımız Çözüm Ortakları buluşmalarına büyük önem veriyoruz. Bu etkinliklerde eğitim içeriklerini titizlikle kurguluyor; müşterilerimizin en güncel ve doğru şekilde bilgilendirilmesi ve hizmet kalitemizin müşterilerimize dokunduğumuz her kanalda aynı standarda sahip olmasını hedefliyoruz” dedi.

    Yaptıkları çalışmalar ile müşteri memnuniyeti alanında başarılara imza atan bir şirket olduklarını belirten Özgür Gök, 2017 yılında www. sikayetvar.com ’un verileriyle en az şikayet alan, şikayetleri en kısa sürede cevaplayan, en yüksek teşekkür ve memnuniyet düzeyine sahip marka olduklarını hatırlattı. Gök, ayrıca pazarlama sektörü dergisi Marketing Türkiye’nin Akademetre tarafından yapılan “İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü” araştırmasında, özellikle ‘Ticari Faaliyetleri Beğenilen’ ve ‘Güven Veren’ marka kategorilerinde aldıkları yüksek skorlar ile sektörde marka algısını yükselten en itibarlı marka seçildiklerine dikkat çekti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.