DOLAR 32,5648
EURO 34,6602
ALTIN 2502,124
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tepe Servis sunduğu temizlik hizmetiyle AVM’lere fark getiriyor

    Tepe Servis sunduğu temizlik hizmetiyle AVM’lere fark getiriyor
    22.02.2019
    A+
    A-

    Alışveriş Merkezlerinin hizmet ihtiyaçlarına tek elden çözüm sunan Tepe Servis teknolojik inovasyonları, sıkı denetimleri, titiz iş planları ve detaylı personel eğitimleriyle öne çıkıyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından haber vermeden çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen gizli denetimlerde Tepe Servis’in hizmet verdiği AVM’ler en yüksek puanları aldı.

    Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen gizli müşteri denetimlerinde Tepe Servis’in hizmet verdiği M1 Konya,M1 Gaziantep, M1 Adana, Beylikdüzü AVM ve Bilkent Center AVM tam puanlar alarak en temiz AVM’ler arasında yer alma başarısı gösterdi.

    Alışveriş merkezlerinde entegre tesis yönetimi hizmetleri kapsamında temizlik, teknik işletim, bahçe bakım, çağrı merkezi, ofis destek, danışma/resepsiyon, catering, elektronik güvenlik, fiziki güvenlik hizmetlerinin tek elden sunabilen Tepe Servis’in, tüm yurt çapında yaklaşık 9000 personeli ile yürütmüş olduğu hizmetler arasında 17 ilde 28 AVM’de toplam 930 personel ile AVM hizmetleri de yer alıyor. 10 yıllık tecrübesiyle Tepe Servis, müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşırken denetimlerden de başarıyla çıkıyor.

    Metro AG’nin gayrimenkul kuruluşu Metro Properties Operasyon ve Varlık Yönetimi Başkanı Göksel Atikerler AVM’lerin temizlik açısından en kritik noktalardan birisi olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Yılda 10-15 milyon arası ziyaretçi alan AVM’lerin, hafta içi 20-25bin, hafta sonu ve özel günlerde ise bu rakamın 3 katına kadar ulaştığını söyleyebiliriz. Bu nedenle temizlikte ve hijyende sürekliliği sağlamak oldukça zordur. Üstelik bunu müşteri ile birlikte ama ona da fazla hissettirmeden, temizlik makinelerinin arasında geziniyormuş hissi oluşturmadan yani gözükmeden yapmak gerekir. Tuvaletlerin bu kadar yoğun kullanıldığı ve ziyaretçilerin gezindiği başka bir yer de yoktur sanırım. Metro Properties olarak hizmetinden sorumlu olduğumuz M1 Konya,M1 Gaziantep, M1 Adana AVM’lerimizde temizlik 2018 öncesinde en sıkıntılı konularımızdan birisiydi. Ocak ayında Tepe Servis ile çalışmaya başlamamızın sonuçlarını kısa sürede aldık ve sektör ortalamalarının üzerinde skorlar elde etmeye başladık. Kısa bir süre sonra da tam notlar alarak sürdürülebilir bir başarı yakaladık. Burada karşılıklı güven, çalışan kalitesi ve eğitimi de son derece önemli buluyorum. Bunların hepsini Tepe Servis ile birlikte başardık.”

    Sonuç odaklı ölçülebilir hizmetimizi teknoloji ile birleştirerek sunuyoruz

    Tepe Servis ve Yönetim Genel Müdürü Canan Çakmakcı ise sonuç odaklı ve ölçülebilir hizmet kalitesine odaklandıklarını söyleyerek iş süreçleriyle ilgili “AVM hizmetlerimizi kendi özel mobil uygulamamız ONTIME ile yürütüyoruz. Bu uygulama sayesinde hizmet sürelerini ölçümleyebiliyor, performans ve iş emri takiplerini raporlayabiliyor, müşteri memnuniyeti için anlık anket hizmeti sunabiliyoruz. Eğitimli personelimiz ve deneyimli kadromuzla kurumsal temizlik hizmetleri alanında farklılaşıyoruz. Tepe Servis, sektörde kurumsal yerli sermayeli en büyük Türk şirketi olarak öne çıkıyor. Teknolojiye yaptığımız yatırımlarla düzenli olarak müşteri memnuniyetini ölçüyor ve hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

    Alışveriş merkezlerinde ziyaretçilerin beklentisi olan hijyenik ve bakımlı ortamların sağlanmasına odaklanan Tepe Servis’in iş hedefleri, yoğun ziyaretçi sirkülasyonundan dolayı tüm ortak alanların, tuvaletlerin, yürüyen merdivenlerin, yeme içme alanlarının, dış ve iç cephe camlarının en iyi şekilde temizlenmesi olarak sıralanıyor.

    AVM temizliği hakkında ilginç bilgiler

    • Kurumsal temizlik süreçlerinde çamaşır suyu kullanımı yüzey hasarları ve toksidite açısından önerilmiyor.
    • AVM’lerde yeni nesil temizlik süreçleri, “önleyici” süreçlere yönelmekte. Yüzeylerde mikrobiyal üremeyi engelleyen nanoteknolojik Antibakteriyel bariyer ürün kullanımları özellikle kalabalık temaslı yerlerde tercih edilmeli.
    • Zemin temizliği evlerimizdeki teknikten farklı. Bu teknik de eğitimlerle temizlik görevlilerine öğretiliyor. Bir temizlik personelinin eğitimi en az 6 ay sürüyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.