DOLAR 32,3146
EURO 35,1067
ALTIN 2292,524
BIST 9054,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Termo Teknik ürünleri ERP standardına hazır

    Termo Teknik ürünleri ERP standardına hazır

    Termo Teknik ürünleri, 2018’de Türkiye’de  yürürlüğe girmesi beklenen ERP (Energy Related Products – Enerji İlişkili Ürünler) yönetmeliğine 2015’ten beri hazır.

     İngiltere’de IDEAL Boilers üretim tesislerinde 110 yıllık tecrübe ve 6 Sigma ile üretilen ve Termo Teknik tarafından Türkiye’ye sunulan ısıtma sistemleri ürünleri, 2018 yılı Nisan ayında yürürlüğe girmesi beklenen (Energy Related Products – Enerji İlişkili Ürünler) yönetmeliğinin gerekli gördüğü tüm özelliklere şimdiden sahip.

    ERP nedir

    Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde aşamalı olarak uygulamaya konulan ERP (Energy Related Products – Enerji İlişkili Ürünler) Yönetmeliği, enerji tüketimi yapan cihazlarda bir dizi standardı zorunlu hale getiriyor. AB ülkelerinde, 2013 yılında klimalar için getirilen düzenlemeler ile yürürlüğe giren yönetmelik, 2015 yılında motorlar, fanlar, pompalar için de uygulanmaya başlandı. Uygulama kapsamında, belirlenmiş verimlilik standartlarını karşılayamayan su pompalarının, elektrik motorlarının ve sirkülatörlerin AB ülkelerinde satılması yasaklandı. ERP yönetmeliği, enerji tüketimini ve karbondioksit salınımını global bir çerçevede azaltmayı amaçlıyor.

    Hermetik cihazlar kullanılamayacak

    Yönetmelik gereği, yönetmelikte adı geçen 0 – 70 kW kapasite aralığındaki sıvı ve gaz yakıtlı cihaz ısıtma ürünlerinin enerji verimliliklerini gösteren ürün etiketlerinin detaylı olarak hazırlanarak ürün ve/veya ambalaj üzerinde konumlandırılması ve bu ürünlerin NOx emisyonunun 56 mg/kWh’nın altında olması zorunlu hale gelecek. Bu durumda,  standart fanlı (hermetik) cihazlar ve sıvı yakıtlı standart kazanlar 2018 Nisan ayından itibaren kullanılamayacak. Söz konusu standart cihazlar sadece mevsimsel verimliliği de yüksek olan premix  yoğuşmalı cihazlar ile değiştirilebilecek.

    Böylece yönetmelik dışında kalan diğer ürünlerin kademeli olarak kullanımdan kaldırılarak ortalama enerji verimliliğinin makro düzeyde üst seviyelere çekilebilmesi  amaçlanıyor. AB ülkelerinde bu kapsamda yüzde 20’ye çıkartılması planlanan yenilebilir enerji ile birlikte kapsamlı bir enerji verimliliği hedefleniyor. Termo Teknik ise bu yönetmeliğe 2015 yılından bu yana Türk tüketicisine sunduğu LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombi ve EVOMAX Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan serileri ile hazır. 2015 yılında ERP yönetmeliğinin geleceği de ön görülerek konvansiyonel cihazların satışına son verildi.

    Premix yoğuşmalı kombi LOGIC

    Termo Teknik, İngiltere’de kraliçe ödüllü (The Queen’s Award) IDEAL Boilers üretim tesislerinde 110 yıllık tecrübe ve 6 Sigma standardıyla üretilen premix yoğuşmalı kombi LOGIC ve duvar tipi yoğuşmalı kazan Evomax’ı  Türkiye’ye sunuyor. 26/35 ve 31/35 LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombiler sınıfının en yüksek enerji verimliliği ve kompakt boyutlarına sahip kombileri olarak biliniyorÜstelik Avrupa Birliği standartlarında üretilen LOGIC ve EVOMAX; AB’nin yürürlüğe aldığı ERP standartlarını da karşılıyor.

    LOGIC 26/35 Yoğuşmalı Kombiler (****) yıldız enerji verimine göre sınıfının en yüksek enerji verimliliğine sahip. Aynı zamanda en düşük atık gaz seviyesi olan Sınıf 5 NOx sınıfı ile çevreci özellikleri bulunuyor.

    31/35 kW kapasitesi ile 2015 Mart ayında tüketicilere sunulan LOGIC 31/35’in ise yüzde 24 modülasyon oranı benzerlerinden çok daha başarılı. Modülasyon oranı, kombinizin kendisini ısı ihtiyacınıza göre minimum yakıt tüketecek şekilde ayarlamasını ve böylece gereksiz yakıt sarfiyatını önlemesini sağlıyor.

    Herhangi ilave bir ekipmana ihtiyaç duymadan dakikada yaklaşık 20 litre sıcak su verebilen kompakt ölçülere sahip LOGIC Kombi ile çift banyolu büyük konutlarda dahi konfor sağlanabiliyor. Mutfakta ve iki banyoda aynı anda sorunsuz kullanıma yetecek kadar yüksek sıcak su kapasitesine sahip bulunuyor.

    EVOMAX kazanlar

    EVOMAX ileri teknoloji teknik tasarımı ve gelişmiş kontrol aksesuarları sayesinde, sabit verimlilikte çalışarak istenen sıcaklığı yakalayabilecek bir yapıya sahip bulunuyor.  EVOMAX, 42, 65, 90, 105, 125, 160 kW ısıtma kapasiteleri ile farklı büyüklükteki ısıtma ihtiyaçları için de kullanılabiliyor; talep edildiğinde gelişmiş tek kontrol paneli aracılığıyla 15 adet kazan birlikte kaskad (sıralı) çalışarak 2400 kW’a varan ısıtma kapasitesine ulaşabiliyor.

    Alüminyum silisyum alaşımlı döküm eşanjörü ile termal şoklara, ısıl gerilmelere ve korozyona dayanıklılığı artırılan EVOMAX, işletme maliyetlerini düşük tutmak amacıyla yüzde 110 verim oranına  kadar kısmi yükte çalışabiliyor.

    Düşük ses düzeyi

    EVOMAX Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan en yüksek kapasitesi olan 160 kw’da çalıştığında ortaya çıkan ses düzeyi sadece 56 db’de kalıyor (Ortalama bir buzdolabının çalışırken çıkardığı ses kadar). Böylece cebri brülörlü bir kazan kullanan tüketicinin yaşadığı yüksek ses problemini EVOMAX kullanıcıları yaşamıyor.

     Uzaktan erişim

    EVOMAX ürün yelpazesi kurulum, bakım ve kullanım kolaylığı sağlayan birçok özellik sunuyor. EVOMAX’ta bulunan “uzaktan erişim özelliği” Dünya’nın herhangi bir yerinden   kazan dairelerine akıllı telefon, tablet veya bilgisayar aracılığıyla, internet altyapısı üzerinden kontrol panellerini kulanarak bağlanma şansı sunuyor. Bu kontrol panelleri vasıtasıyla kazanların çalışma ve sıcaklık ayarları kontrol edilebiliyor ve panelin işlem menüsünden istenen değişiklikler yapılabiliyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.