DOLAR 32,5575
EURO 35,0112
ALTIN 2439,161
BIST 9769,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TESYEV’in engelli 500 bursiyeri İstanbul’da biraraya geldi

    TESYEV’in engelli 500 bursiyeri İstanbul’da biraraya geldi
    07.05.2019
    A+
    A-

    Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) 3-5 Mayıs tarihleri arasında, Pendik Green Park Otelde Geleneksel Bursiyerler Toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye genelinde maddi olanakları yetersiz, çoğunluğu üniversite eğitimini sürdüren %40 ve üzeri 500 engelli öğrenciye verdiği eğitim bursu ile eğitime destek vermeye devam eden TESYEV bugüne kadar binlerce engelli gencin hayatına dokundu.

    Kuruluşundan bu yana engellilere daha refah bir yaşam tarzı ve daha yaşanabilir koşullar sunmayı amaç haline getiren TESYEV’in Bursiyerler Toplantısına TESYEV Başkanı A. Yavuz Kocaömer, TESYEV Genel Müdürü Berrin Altınöz, TESYEV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Evren Doğru, TESYEV Yönetim Kurulu ve Bağışçılarının yanı sıra Oyuncu Berk Oktay katıldı. Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilen buluşmada her yıl olduğu gibi öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar ve sorunlar gündeme getirilerek çözüm yolları hakkında görüşüldü. Sevilen oyuncu Berk Oktay’ın katılımı ile renkli bir sohbetin de gerçekleştiği toplantıda TESYEV sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve dostlukları TESYEV çatısı altında büyüyen engelli gençlerimiz birbirlerini görme ve birlikte vakit geçirme şansı da buldular.

    Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilen bursiyerler toplantısı ile ilgili TESYEV Başkanı A. Yavuz Kocaömer: “Onlar bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, engelleri beraber aştığımız genç ve dinamik TESYEV Ailesi Üyeleri. Bu toplantı ile birbirimize yine önemli faydalar sağlayacağımıza inanıyoruz. Biz bursiyerlerimiz için çabalıyor ve onlara her alanda destek olabilmek adına yolumuzda ilerliyoruz. Vakıf olarak, engelli ve engelsiz insanlar arasında ortak yaşam alanları oluşturarak, engelli insanların diğer bireylerle beraber toplum içinde eşit haklara sahip olduğunun anlaşılmasını sağlamak, engelli insanlarımıza katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna paralel olarak onları bağımsız yaşayan üretken insanlar kılmak adına meslek edinmelerine zemin hazırlamak amacıyla da örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz tüm engelleri bu toplantılarımızda ortadan kaldırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.