DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TGSD’nin yeni başkanı Hadi Karasu oldu

    TGSD’nin yeni başkanı Hadi Karasu oldu
    21.12.2017
    A+
    A-

    Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) 21. Olağan Genel Kurulu, 21 Aralık 2017 tarihinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşti. Divan Başkanlığını Turan Sarıgülle’nin üstlendiği Genel Kurul’da yapılan başkanlık seçimlerinde mevcut Başkan Şeref Fayat, aday olmazken, tek liste ile gidilen seçim sonucunda TGSD’nin 21. Başkanı Hadi Karasu oldu.

    Karasu: “Türkiye dünyanın süper gücü olabilecek tüm değerlere sahip”

    TGSD Başkanı Hadi Karasu “Türkiye, hazır giyim alanında dünyanın süper gücü olabilecek tüm değerlere sahiptir. Bizim hedefimiz; bu gücü ülke ekonomisi ve sektörümüz için bugüne kadar görülmemiş boyutta kazanımlara dönüştürmek olacaktır. Bunu yaparken üretim teknolojilerinde, tasarımda, kaynakların sürdürülebilirliğine odaklanarak tüm Türkiye sathında hazır giyim üreticilerimizin çıtasını yükselteceğiz” dedi.

    Hadi Karasu’ya yeni görevinde başarılar dileyen ve bayrağı teslim eden TGSD Eski Başkanı Şeref Fayat “TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi Meclis Başkanı ünvanımla sektöre katkı sağlamayı sürdüreceğim. Türkiye’nin en önemli ihracat sektörü olan hazır giyim ve konfeksiyonun gerçek potansiyeline kavuşması ve Türkiye’nin markalaşarak hak ettiği yere gelmesi için tüm STK’lar olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

    TGSD Başkanı Hadi Karasu Kimdir?

    İş hayatına 1988 yılında Boyner Holding’e bağlı olan Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş.’de başlayan Hadi Karasu, 10 yıllık sektör deneyiminden sonra 1998 yılında Altınyıldız Konfeksiyon Fabrikası’nın büyütülmesi, yönetilmesi ve ihracatının artırılması misyonu ile `Hazır Giyim Direktörlüğü’ne, kısa bir süre sonra “Network” ve “Fabrika” markalarının lansmanını yürütmek, perakende organizasyon yapısını kurmak, satış kanallarının oluşturulup yönetilmesi ve markaların konumlanmaları süreçlerini yönetmek misyonu ile `Hazır Giyim ve Perakende Grup Direktörlüğü görevine getirildi. Aralık 2003’te bünyesinde Denimko ve Denim Village firmalarını barındıran Karamancı Holding’e katılan Karasu, Denim Village’yi dünyadaki en iyi “denim geliştirme ve üretim sistemi” haline getirme misyonuyla vizyon ve stratejisini geliştirmek için bir yol haritası hazırladı. 2013 yılında SuGlobal A.Ş`yi kurdu ve Denim Village ismini ve yapısını devralarak SuGlobal A.Ş. bünyesine kattı. Bugün, Denim Village yenilikçi, esnek ve rekabetçi yapısı ile dünyanın önde gelen şirketleri arasındadır. Hadi Karasu, 65 kişilik tasarım ve ürün geliştirme ve 400 kişilik üretim ekibi ile her yıl yaklaşık 2 milyon adet jeans ve spor giyim üreten Denim Village’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

    Tekstil Mühendisi olan Karasu, İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği’nden Master derecesi, New York Üniversitesi’nden İşletme Yönetimi Sertifikası’na sahiptir. Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Pazarlama Yönetimi, Avrupa Entegrasyon Teorisi, Üretim Yönetim Sistemleri, Tedarik Zinciri Yönetimi konularında eğitim almıştır. Karasu, evli ve bir çocuk babasıdır.

    TGSD 21. Dönem Yönetim Kurulu Belli Oldu…

    A.Hadi Karasu SuGlobal

    M. Cevdet Karahasanoğlu Pameks Giyim

    Murat Aydın Modega

    Ramazan Kaya TYH Tekstil

    Toygar Narbay Narkonteks

    Mustafa Laçin Timay&Tempo

    Önder Türkmen ACT Tekstil

    M. Cem Altan Aycem Tekstil

    Ümit Özüren Murat Çorap

    Cüneyt Yavuz Mavi Giyim

    Esra Ercan Spring Near East Manufacturing

    Sami Kariyo Penti

    İsa Dal Evteks

    Sanem Dikmen ETF Tekstil

    Tanzer Gözek Kimteks

    Hakan Tin Reha Teksil

    Bülent Alkanlı Perseus

    Berk Taktaş Domino Tekstil

    Merak Mehtap Omur Ayışığı Tekstil

    Müslim Yıldız Dinateks

    Fahrettin Akaydın Barco Tekstil

    Murat Şimşek SMM Tekstil

    Kemal Genç Genç Tekstil

    Servet Karaalioğlu Fatto Giyim

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.