DOLAR 32,4962
EURO 34,8173
ALTIN 2485,07
BIST 9551,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    The BIG 5 Show ihracatın 40 yıldır değişmeyen adresi Dubai’de

    The BIG 5 Show ihracatın 40 yıldır değişmeyen adresi Dubai’de
    17.12.2019
    A+
    A-

    Alım gücü yüksek zengin ülkelerin olduğu Körfez bölgesinde, Dubai, inşaat sektörüne yaptığı yatırımlarla küresel inşaat piyasasının hedefinde. Şu an körfez bölgesinde yapımı planlanan inşaat projelerinin değeri 2,5 trilyon $, Dubai ise 375 Milyar $ değerindeki projeleriyle bu sene dünyanın en çok yatırım alan şehri oldu. 25-28 Kasım’da Dubai’de düzenlenen Yapı ve İnşaat Fuarı The BIG 5 Show ile 220 Türk firması bölgenin en seçkin platformunda ürünlerini sergileyerek, ihracatlarını ikiye katlayacakları birçok iş anlaşması ve ortaklıklara imza attılar. Ayrıca, firmalarımız The BIG 5 Show gibi prestijli bir platformda yer alarak Orta Doğu pazarındaki marka değerlerini de arttırdılar.

     

    Petrol ve doğal gaz ihracatçısı ülkeleri kapsayan Körfez bölgesi, uluslararası ölçekte iş yapan inşaat firmaları için çok önemli iş fırsatları barındırıyor. Bu fırsatlara ek olarak, Expo 2020 gibi prestijli bir organizasyonun da Dubai’de gerçekleşecek olması, yine yapılacak hazırlıklar ve yeni inşaatlar nedeniyle sektöre ivme katan bir faktör durumunda. 190 ülkenin katılacağı bu organizasyon, bugüne kadar Arap dünyasında gerçekleşecek en büyük organizasyon olarak lanse edilmekte ve bu büyük etkinliği destekleyecek birçok inşaat ve altyapı projesi geliştirilmektedir. 375 Milyar $ yatırım ile bu sene Londra’yı bile geride bırakan Dubai inşaat piyasası, bu haliyle yapı malzemeleri sektörü için göz ardı edilemeyecek ihracat potansiyeli yaratıyor. Hem bu büyük inşaat projelerinin parçası olarak buradaki pazardan pay almanın, hem de körfezdeki diğer ülkelere ticari anlamda açılmanın en etkili yolu, bölgenin en büyük ve en seçkin etkinliği olan The BIG 5 Show Dubai (Yapı ve İnşaat) Fuarından geçiyor.

    Bu yıl 40. kez organize edilen The BIG 5 Show Dubai Fuarı, Türk firmaları tarafından bölgenin en popüler inşaat platformu olarak görülmekte ve birçok firma Orta Doğu pazarına giriş yapmak için bu fuarı tercih etmektedir. Körfez bölgesinden aldıkları sipariş kapasitelerini bu fuarda dolduran birçok Türk inşaat ve yapı malzemeleri firması, The BIG 5 Show Dubai Fuarına her yıl düzenli olarak katılım gerçekleştirmektedir. Fuarın resmî tek Türkiye temsilcisi Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları AŞ, 2010 yılından bu yana fuarın Türkiye milli katılımını organize etmekte olup, aynı zamanda son 9 yıldır olduğu gibi 2019 yılında da organizasyonun en büyük sponsorluğunu üstlenmiştir. Geçen seneki organizasyonda Türkiye olarak; fuarın en büyük ikinci ulusal katılımcısı olmayı başaran Expotim, The BIG 5 Show Dubai Fuarına her yıl 200’den fazla firma götürmektedir. Bu yıl yine 220 Türk firmanın yer aldığı fuarda, ECA, Elkon, Vansan, İMPO, Emak, Kaban, Cantaş, İzomaks ve Natürelmar başta olmak üzere sektörün önde gelen firmaları en yeni ürün ve yapı çözümlerini, dünyanın 134 ülkesinden gelen 70,000 profesyonel ziyaretçi ile buluşturdular. 40. Kez düzenleniyor olması nedeniyle çok yoğun bir ilginin olduğu fuar, sektörel ürün grubu ayrımı ve profesyonel organizasyonu ile katılımcı firmaları sektörlerine göre ayrılmış özel salonlarda doğru ziyaretçi ile buluşturmayı başardı. Başarılı organizasyonu sayesinde artık yer bulmanın giderek zorlaştığı bir fuar olan The BIG 5 Show Dubai Fuarına, 2019 yılında 61 ülkeden 2,507 firma katıldı ve fuar 110,000 m2 gibi çok büyük bir alanda gerçekleşti.

     

    Fuarın Türkiye milli katılımını organize eden Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları AŞ adına açıklamalarda bulunan Genel Müdür Vekili Çağatay ERŞAHİN, “The BIG 5 Show Dubai Fuarına katılan 220 Türk firması, kelimenin tam anlamıyla fuarın yıldızı oldu. Yaklaşık 70,000 ziyaretçinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Türk katılımcılar ihracatlarını ikiye katlayacakları birçok iş anlaşması ve ortaklıklara imza attılar. Ayrıca, firmalarımız ürünlerini bölgenin en seçkin platformu The BIG 5 Show’da sergileyerek, hem iş bağlantılarını, hem de Orta Doğu pazarındaki marka değerlerini de arttırmayı başardılar” dedi. Üstlendikleri prestijli sponsorluklarla fuarda Türk firmalarına verdikleri desteklerden bahseden Erşahin, ilginin ve ziyaretçinin en yoğun olduğu yerlerde yaptıkları Türkiye reklamları ile firmalarımıza ziyaretçi ve dolayısıyla iş potansiyeli noktasında destek olmaktan gurur duyduklarının altını çizdi. Gelecek seneki organizasyonla ilgili bilgiler veren Erşahin, 100’den fazla firmanın 2020 fuarı için yerini şimdiden ayırttığını da sözlerine ekledi.

     

    Expotim & Ladin Grubu Hakkında; kurulduğu 2003 yılından bu yana tek amacı Türkiye’nin ihracatını arttırmak olan Expotim & Ladin Grubu yurt dışı fuarcılık sektörünün lider firmasıdır. Türkiye’nin cesur üreticilerini doğru pazarlara taşıyarak, önemli ihracat noktalarında pazar paylarını artırmalarını sağlayan Expotim & Ladin Grubu, Paris’ten Dubai’ye, Johannesburg’dan Moskova’ya kadar dünyanın çeşitli noktalarında senede ortalama 30 fuar düzenlemektedir.  Expotim & Ladin Grubu, TC Ticaret Bakanlığı’nın yurt dışı fuar organizasyonu yetki belgesi ile Türkiye için önemi yüksek olan bu pazarlarda düzenlediği prestijli fuarlarla Türkiye’nin ihracatına yön veriyor. Expotim ve Ladin olarak iki şirketiyle birlikte Expotim & Ladin Grubu bugüne kadar 14.000’den fazla katılımcı firmayla, 44 ülkede 400’den fazla fuar organizasyonu düzenlemiş, 330.000 m2‘den fazla fuar alanı satışı gerçekleştirmiş bulunmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.