DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    thyssenkrupp’un MULTI’si, TIME’ın “2017 Yılının En İyi 25 Buluşu” listesinde

    thyssenkrupp’un MULTI’si, TIME’ın “2017 Yılının En İyi 25 Buluşu” listesinde
    01.02.2018
    A+
    A-

    thyssenkrupp Asansör’ün çığır açan MULTI sistemi, TIME dergisi tarafından yayınlanan “2017 Yılının En İyi 25 Buluşu” listesine girdi

    • TIME dergisi, thyssenkrupp Asansör’ün yeni MULTI asansör sisteminin “Yılın en İyi 25 Buluşu” listesine girdiğini açıkladı
    • Bu itibarlı liste, her yıl dünyayı daha iyi, daha akıllı ve/veya daha keyifli bir yer haline getirmek için en yüksek potansiyele sahip buluşları içeriyor
    • MULTI, dünyanın ilk halatsız ve yana doğru hareket eden asansör sistemi olmakla birlikte, geleceğin şehirleri için eşi benzeri görülmemiş yepyeni tasarım olanakları ve bina verimliliklerinin sözünü veriyor

    Küresel ve saygın bir haber kaynağı olan TIME Dergisi, thyssenkrupp Asansör’e ait MULTI asansör sisteminin “2017 Yılının En İyi 25 Buluşu” listesine girdiğini açıkladı. Bu itibarlı liste, her yıl dünyayı daha iyi, daha akıllı ve/veya daha keyifli bir yer haline getirmek için en yüksek potansiyele sahip olduğuna kanaat getirilen buluşları içeriyor. Haziran ayında tanıtımı yapılan MULTI, devrim niteliğindeki halatsız teknolojisi sayesinde, dünyanın hem yatay hem de dikey olarak hareket edebilen ilk asansörüdür. Bu yeni buluş mimarlar, müteahhitler ve şehir planlamacılara gelişmiş tasarım ve yapım olanakları sunuyor.

    TIME tarafından yayınlanan “25 En İyi Buluş” listesi, geniş bir kitle tarafından her yıl sabırsızlıkla bekleniyor. Liste, yılın en inovatif, en ilginç ve en umut verici buluşlarını içeriyor. Uzay istasyonlarından çocuk oyuncaklarına kadar uzanan bu buluşlar arasında, geçmişte güneş enerjili çatı panelleri, masaüstü DNA laboratuvarı, Sanal Gerçeklik (VR) başlığı, çok yönlü tekerlekler, tüketiciye yönelik drone, yapay pankreas ve vitamin yönünden zengin turuncu renkli tatlı patates gibi dönüm noktası yaratan ürünler yer aldı.

    MULTI, eşi benzeri olmayan halatsız teknolojisi ve binalar için ifade ettiği anlam dolayısıyla “2017 Yılının En İyi 25 Buluşu”ndan biri olarak seçilmiştir. MULTI, geleneksel asansörlere göre daha az sayıda ve daha küçük kuyulara ihtiyaç duyar ve binanın kullanım alanını %25’e kadar artırarak kiralanabilir ek alanlardan ek gelir elde edilebilmesini sağlar. Asansör ve yürüyen merdiven ayak izlerinin, yüksek bir binadaki taban alanının %40’a varan bir bölümünü kapsadığı göz önünde bulundurulduğunda, bu konu özellikle önemlidir.

    thyssenkrupp Asansör CEO’su Andreas Schierenbeck, şirketin bu seçkin listeye dahil olması hakkında şunları söyledi: “MULTI’nin inşa edilmiş ortamlarda hareket etme, çalışma ve yaşama biçimini değiştirerek, insanların hayatında gerçekten ezber bozan bir etkisi olacağına inanıyoruz. Yolcuların bekleme sürelerini kısaltacak ve bina geliştiricilere ek gelir elde etmeye yönelik daha fazla taban alanı sağlayacak. MULTI, asansör endüstrisinde önemli bir devrim niteliğinde olan kilit bir üründür.”

    MULTI, her kuyuda aşağı ve yukarı hareket eden tek bir kabin yerine, daha çok bir bina içerisinde yer alan metro sistemini andıran, bir devrenin içerisinde çalışan birden çok kabinden oluşan bir sistem sunar. Bunun sonucunda ­%50’ye varan daha yüksek taşıma kapasitesi elde edilmiş ve yolcuların bekleme süresi kısaltılmıştır.

    Buna ek olarak MULTI, geleneksel asansör sistemleriyle karşılaştırıldığında yaklaşık %60 oranında daha düşük bir maksimum güç gerektirmektedir. Bu da bir binanın enerji ihtiyaçlarının daha iyi yönetilebilmesini sağlar ve güç besleme altyapısına yönelik yatırım maliyetlerini azaltır.

    MULTI, tamamen işlevsel bir birim olarak 22 Haziran 2017’de, thyssenkrupp Asansör Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin yer aldığı Almanya’nın Rottweil şehrinde amaca yönelik olarak inşa edilen 246 metrelik yeni inovasyon test kulesinde dünya genelinde görücüye çıktı. Kule, 12 test kuyusu ve saniyede 18 metreye varan seyahat hızı ile, geleceğin binaları ve şehirleri için zorluklara meydan okuyacak eşi benzeri görülmemiş olanaklar sunuyor. Etkisi Rottweil’ın ötesine geçen MULTI, şimdi de OVG Real Estate’in Berlin’deki yeni büyük projesi olan East Side Tower’da ilk ticari kullanımını sunmaya hazırlanıyor.

    MULTI’nin TIME dergisi tarafından yayınlanan “2017 Yılının En İyi 25 Buluşu” listesine dahil edilmesi, thyssenkrupp’un asansör endüstrisini yaratıcı biçimde dönüştürmesinin yanı sıra, binalara ve şehir planlamasına yönelik yeni olanaklar ve çözümler sunma konusundaki liderliğinin başka bir kanıtı. Şehirler büyümeye, binalar daha büyük ve daha yüksek hale gelmeye devam ettiği sürece, planlamacılar ve mimarlar da insanları varmak istedikleri hedefe hızlı ve rahat bir biçimde taşıma konusunda önemli zorluklarla karşılaşmaya devam edecek. thyssenkrupp Asansör, MULTI’nin “2017 Yılının En İyi 25 Buluşu”ndan biri olmasından gurur duyuyor. Bu başarıyı, şehirleri yaşanacak en güzel yerler haline getirmeye yönelik çabalarımızla doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı olarak görüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.