DOLAR 32,5082
EURO 34,9397
ALTIN 2433,082
BIST 9807,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tiyatrokare sezonunu ödüller, söyleşiler ve veda ile tamamladı

    Tiyatrokare sezonunu ödüller, söyleşiler ve veda ile tamamladı
    04.06.2019
    A+
    A-

    Tiyatrokare bu sezon “ Ahududu”, “Şen Makas”, “Leyla’nın Evi”, “Süper iyi Günler” oyunlarıyla tiyatroseverlere ulaştı. “Ahududu”, “Şenmakas” “Leyla’nın Evi” sezonda Türkiye ve yurtdışında seyirci ile buluşmaya devam etti.

    “SÜPER İYİ GÜNLER” Tiyatrokare’nın repertuarına  bu sezon aldığı “Süper İyi Günler “ oyunu kısa zamanda edindiği başarıyla, seyirciden tam not aldı.  Ve farklı alanlarda toplam 6 ödülün sahibi olan “Süper İyi günler”, genç tiyatroseverlerin ilgisini çekmeyi başardı. Mark Haddon’un 2003 Whitbred Ödülünü alan ve tüm dünyada büyük beğeni toplayan Tiyatrokare’nin ‘Süper İyi Günler’ adlı oyunu, dünya gençliğinin idolü olan kahramanlarından  Christopher Boone’un gizemli  dünyasıyla seyircisine farklı bir deneyim yaşattı.  Londra ve Broadway’de sahnelendikten sonra Tony ve Oliver ödülleri alan oyun Türk  Tiyatrosuna da büyük bir yenilik getirdi.   Oyun, Christopher’ın iç dünyasını  80 metrekare dijital ekranlardan oluşan özel dekoruyla üç boyutlu efektlerle  sahneye taşıyarak ilklere imza attı.

    Geçtiğimiz hafta ‘Süper İyi Günler’ oyunu, İstanbul Kent Üniversitesi öğrencileri tarafından Yılın En İyi Tiyatro Oyunu seçildi. Yönetmen Nedim Saban, Sanat Koordinatörü Bülent Seyran ve oyunculardan Celile Toyon, Korel Cezayirli, Ayça Erturan ve Emir Özden üniversitede öğrencilerle buluştu. Söyleşide İstanbul’da bulunan özel tiyatrolar, imkanları ve zorlukları konuşuldu.

    “Süper İyi Günler” sezonda elde ettiği başarıyı, gelecek sezona taşımaya devam edecek.

    VE BİR VEDA “LEYLA’NIN EVİ” 

    Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanından uyarlanan ve tiyatroseverlerin beğenisiyle, Türkiye’nin her köşesinde, Ankara’ya 55, İzmir’e 61 kez turne yapan ve yurtdışında Almanya, Avusturya, Kıbrıs gibi ülkelerde oynanan Leyla’nın evi, bu sezon tiyatro severlere veda etti. Oyunun oyuncu kadrasunda zaman zaman farklılıklar yaşandı. Fakat İlk oyundan bu yana başrolü kıdemli sanatçı Celile Toyon oynadı. Başladığı günden bu yana ona yakın ödül alan oyunun son kadrosu  Nuri Gökaşan, Ahmet Uz, Fatih Dönmez, Dicle Alkan, Meral Asiltürk,  Barış Atmaca, Halim Ercan, İsmail Karaer, Koray Kurt’tan oluşuyordu. Oyunun müzikleri Ferhat/Zülfü Livaneli, tasarımı Nurullah Tuncer, rejisi Nedim Saban’a aitti.

    Geçtiğimiz hafta, Turmp Gösteri Kültür Merkezinde gerçekleşen son oyunda, oyun sonunda veda pastası kesildi. Son oyunu izlemeye Halil Ergün ve Serap Aksoy geldi. Oyunun yönetmeni Nedim Saban “Tiyatroda en zoru en son gece de ilk geceki heyecanı korumaktır. Siz oyunu dokuz yıldır oynamış olsanız, yüzlerce kez aynı sözleri söylemiş olsanız bile! Sözcükler eskimemeli, duygular taze kalmalıdır. Pastayı kestik, Leyla’nın Evi’ni tamamen boşalttık. Şimdi eskimeyen tek şey var: Yol arkadaşlığımız ve anılarımız “ dedi..

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.