DOLAR 32,3148
EURO 35,1197
ALTIN 2292,803
BIST 9052,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tiyatronun fuardaki adresi İsmet İnönü oldu

    Tiyatronun fuardaki adresi İsmet İnönü oldu
    14.09.2018
    A+
    A-

    İZFAŞ tarafından düzenlenen, Folkart’ın ana sponsor olduğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğine 7 Eylül’de kapılarını açan 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’na tiyatroseverlerin de ilgisi çok yoğun oldu. 8 Eylül’de izleyicisiyle buluşmaya başlayan birbirinden başarılı gösterimler 16 Eylül’e kadar her akşam farklı oyunlarla sahnelenmeye devam edecek.

    Folkart sponsorluğunda İsmet İnönü Sanat Merkezi, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışını Paul Pörner tarafından yazılan, Nedim Saban tarafından yönetilen “Şen Makas” oyunu ile yaptı. Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in oynadığı Şen Makas oyunu izleyicileri kahkahalara boğdu.

    Hollandalı yazar Maria Goos’un sevilen oyunu, “Doek!”, “Aşk Halleri” adıyla ilk kez Türkçe sahnelendi. Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun üstlendiği ve Burak Sergen ile Zuhal Olcay’ı aynı sahnede buluşturan oyun İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 9 Eylül Pazar günü seyircisiyle buluştu.

    Başarısız bir mimarın intihar girişimini konu alan zaman zaman heyecanlandıran zaman zaman ise güldüren “İntiharın Genel Provası”nı izlemeye gelenler İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin salonunu doldurdu.

    Usta sanatçı ve oyuncu Ali Poyrazoğlu’nun aynı isimli kitabından uyarlanan “Tamamla Bizi Ey Aşk” ilişki ve evliliklerdeki sorunları esprili bir dille gözler önüne sererek tiyatoseverler tarafından büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Oyuncular Ali Poyrazoğlu, Şebnem Özinal ve Melih Ekener oyunun sonunda salonu tıka basa dolduran seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

    Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından derlenen ve 1995 yılından beri orijinalliği bozulmadan sahnelenen “Azizname” seyircileri güldürürken düşündürdü. Azizname’yi izlemeye gelenlerin salonda oturacak yer bulamayıp merdivenlere oturması da dikkatlerden kaçmadı.

    Kafa Dergisi yazarları Zafer Algöz, Can Yılmaz, Cem Davran, Candaş Tolga Işık ve Celil Nalçakan’ı okuyucuları ile bir araya getiren “5 Kafadar”da kahkahalar İsmet İnönü Sanat Merkezi koridorlarında yankılandı. Anlattıkları hikayeler ve anılarla izleyicileri gülme krizlerine sokan “5 Kafadar”ı izlemeye gelenler eğlenerek ve gülerek İsmet İnönü’den ayrıldı.

    14, 15 ve 16 EYLÜL’DE DE İSMET İNÖNÜ YİNE DOPDOLU OLACAK

    14 EYLÜL CUMA

    Türk Tiyatrosu’nun yaşayan üç efsane ismini bir araya getiren ve yönetmenliğini Gencay Gürün’ün yaptığı “Sanat” İsmet İnönü’de saat 20:00’da tiyatorseverlerle buluşacak. Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in muhteşem performansıyla seyirciyi büyülediği Sanat, “Aynaya bakmaya çekiniyorsanız bu oyuna bakın, pişman olmazsınız” diyerek oyunu izlemeye gelecek onlara şimdiden büyük bir merak uyandırdı.

    15 EYLÜL CUMARTESİ

    Anton Çehov’un kısa oyunlarından “Ayı, Teklif, Sayfiyede Yaz ve Tütünün Zararları”nı kabare formatıyla ve Murat Kodallı’nın özgün müzikleriyle harmanlayarak sunan, Bora Severcan’ın hem yönetmenliğini üstlendiği hem de oyuncu kadrosunda olduğu; Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Melda Gür’ü aynı sahnede buluşturan “Çehov Kabare” komedi ve trajediyi harmanladı. Varoluşun amacı olan mutluluğu seyircilere anlatacak olan “Çehov Kabare” 15 Eylül Cumartesi günü 20:00’da seyircisine unutamayacakları bir gösterim sunacaklar.

    16 EYLÜL PAZAR

    1. İEF’nin İsmet İnönü’deki son konuğu ise “Hayat Bayram Olsa” ile Ali ve Aysun Kocatepe olacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.