DOLAR 32,4721
EURO 34,9617
ALTIN 2436,386
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TKGM Parsel Sorgulamaya yeni özellik

    TKGM Parsel Sorgulamaya yeni özellik
    21.12.2017
    A+
    A-

    Gayrimenkul işlemlerinde yoğun olarak kullanılan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulamasına yeni bir özellik ilave edildi. https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresinden ulaşılan uygulamada Analiz sekmesi ile bir bölgedeki yıllara göre ana taşınmaz satış sayıları, bölgedeki alım-satım yoğunluğu, bağımsız bölümlerdeki satış ve ipotekli satışlar görüntülenebiliyor.

    Yeni uygulamanın tapu işlem takibi konusunda bir devrim olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Sistem ile tapu dairelerinde yapılan satış işlemlerinin hangi bölgede yoğunlaştığını küme ve yoğunluk analizlerine göre sorgulanabiliyoruz. Bunu ilçe bazlı olarak yapabildiğimiz gibi, parsel bazlı analize kadar da detaylandırmak mümkün. Ayrıca katmanlar bölümüne yeni eklenen TKGM Parseller seçeneği de, satışların hangi parsellerde gerçekleştiğini gösteriyor. O bölgedeki hareketlilik hangi bölgelerde sıcaklık renklendirmesi ile de takip edilebiliyor” dedi.

     

     

     

    Belirsizliklerin Azalması Yatırımı Kolaylaştıracak

    Bu uygulamanın devreye alınmasının değişimleri ve hareketliliği takip edebilme açısından birçok fırsat sunduğunu dile getiren Özelmacıklı “Yeni uygulama ile gayrimenkuldeki belirsizlikler bir nebze daha azalmış oldu. Gerçekten bölgede alım – satım hareketliliği var mı, hatta bu parsel birden fazla kez satışa konu olmuş mu, komşu parseliniz satıldı mı, binanızda ya da sitenizde bu yıl kaç satış yapıldı her şey artık net olarak görüntülenebiliyor” dedi.

    Emlak Firmaları İçin Yeni Bir Fırsat

     

    Uygulamayı kendi temsilciliklerinde hemen kullanmaya başladıklarını da ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü “Uygulama ile nerede portföy yapılmalı, müşteri hangi bölgeyi talep ediyor, elimizdeki portföyler bu bölgelere ne kadar yakın, bunları görebiliyoruz. Yeni temsilcilik taleplerini de hareketliliğin yoğun olduğu bölgelere yönlendiriyoruz. Yeni özelliklerden Favori uygulaması da emlak ofislerinin portföylerindeki taşınmazları harita üzerinden kolayca müşterilerine sunabilmelerini sağlayacak” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.