DOLAR 32,4485
EURO 34,7187
ALTIN 2498,795
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ Başkanı Ergün Turan Diyarbakır’da incelemelerde bulundu

    TOKİ Başkanı Ergün Turan Diyarbakır’da incelemelerde bulundu
    20.03.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, idarenin Diyarbakır şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

    Çölgüzeli mevkiinde 2 bin 172 konut

    İlk olarak Diyarbakır Kayapınar Çölgüzeli mevkiinde üç etap halinde inşası devam 2 bin 172 konutun şantiyesinde incelemelerde bulunan Turan, “Çölgüzeli kontlarımız tamamlanma aşamasına geldi. Yatay mimari ile inşa ettiğimiz projemiz vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verip yeni bir yaşam alanı olacak” dedi. Turan, ayrıca örnek daireleri de inceledi.

    Diyarbakır Kayapınar’da TOKİ’nin bir diğer projesi Üçkuyular’da inşaatı devam eden bin 391 konutun şantiyesinde incelemelerde bulunan Turan, konutların Diyarbakır’ın yöresel mimarisine uygun olarak inşa edildiğini söyledi.

    Turan daha sonra Diyarbakır’ın Sur ilçesine geçerek Geleneksel Diyarbakır Evlerinin özelliklerini yansıtan 54 konut ve 8 ticaret merkezinden oluşan projenin şantiyesinde ve örnek dairelerde incelemelerde bulunduk.

    Diyarbakır’da son olarak Sur İçkale’de 34 bin metrekarelik alanda yapılan çevre düzenlemesi alanını gezen Turan,  “Bölgemizin kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkarak gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemesi ile kültürel mirasımıza sahip çıkarak gelecek nesillere aktarıyoruz” açıklamasında bulundu.

    Diyarbakır’da yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Turan şöyle devam etti: “TOKİ olarak Diyarbakır’da bugüne kadar 16 bin 847 konutun inşaatına başladık. Bu konutlarımızın 14 bin 123’ünü tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Diyarbakır’da inşatına başladığımız UEFA ve FIFA standartlardaki 33 bin seyirci kapasiteli “engelli dostu” stadımızın da yüzde 98’i tamamlandı. Diyarbakır’da ayrıca, 2 aile sağlık merkezi, 9 cami, 7 hastane, 5 kamu hizmet binası, 26 okul, 3 sağlık ocağı, 4 spor salonu ve 17 ticaret merkezi uygulaması başlattık. Kadim şehrimiz Diyarbakır’da bugüne kadar yaklaşık 2 milyar 764 milyonluk yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.