DOLAR 32,5984
EURO 34,8082
ALTIN 2490,109
BIST 9466,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ Başkanı Ergün Turan, Muğla ve İzmir’de incelemelerde bulundu

    TOKİ Başkanı Ergün Turan, Muğla ve İzmir’de incelemelerde bulundu
    07.03.2018
    A+
    A-

    Muğla şantiye incelemeleri kapsamında ilk olarak inşası tamamlanan 475 yataklı eğitim ve araştırma hastanesini gezerek inşası devam eden ek binada incelemelerde bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Konut projelerine ek olarak ülkemizdeki kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarına bağlı olarak eğitim, sağlık, spor ve sosyal binaları ve kamu hizmet binalarını da içeren sosyal donatılar inşa ediyoruz. Kamu kuruluşları ile yaptığımız protokoller çerçevesinde şu ana kadar 266 hastane inşa ettik” dedi.

    Muğla Merkez’de yeni bir yaşam alanı

    Hastane incelemesinin ardından Muğla merkezde inşası devam eden Emirbeyazıt sosyal konut projesininim şantiye alanını ve örnek daireleri Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile inceleyen Turan, “Emirbeyazıt projemiz sosyal donatılarıyla, ticaret merkezleriyle yeni bir yaşam alanı olacak. Projemiz şimdiden Muğlalı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

    Yatağan’da model olacak uygulama

    Muğla’da son olarak Yatağan’da inşası teslim aşamasına gelen 285 konutluk projenin şantiyesini gezerek dairelerde incelemelerde bulunan Turan, Sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yatağan projemiz bölge için yeni bir model olacak. Konutlarımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

    TOKİ’den Muğla’ya 594 milyon TL’lik yatırım

    TOKİ olarak Muğla’da bugüne kadar 3 bin 320 konutun inşasına başladıklarını söyleyen Turan, “Bu konutlarımızın bin 996’sını tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Muğla’da ayrıca 6 cami, 4 hastane, kamu hizmet binası, lise, ilkokul, sağlık ocağı ve 36 ticaret merkezi olmak üzere 594 milyon TL’lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

    İZMİR’E GEÇTİ


    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İzmir’de inşası devam eden ve yeni projelerin inşa edileceği alanlarda incelemelerde bulundu.

    İlk olarak İzmir Kemalpaşa’da inşasına başlayacak projenin alanında incelemelerde bulunan Turan,  679 konutluk projenin sosyal donatı alanlarıyla yeni bir yaşam alanı olacağını söyledi. Hiçbir yerde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak anlayışıyla konut ürettiklerini belirten Turan, Kemalpaşa projenin yatay mimari inşa edileceğini ve yöresel dinamikleri barındıracağını söyledi.

    İzmir şantiyeleri incelemeleri kapsamında Torbalı Belediye Başkanı Adnan Görmez ile beraber Ayrancılar Mahallesi’nde inşası devam eden 315 konut ve 8 dükkandan oluşan projenin şantiyesinde incelemelerde bulunan Turan, “Kentsel yaşamla birlikte unutmaya başladığımız komşuluk ve mahalle olgusunu tekrar hayata geçirmek için mahalle kültürünü yansıtan projeler inşa etmeye başladık. Torbalı projemizde özlediğimiz mahalle kültürünü yansıtacak. Komşuluk ilişkilerinin güçlü olduğu, dayanışmayla huzur bulduğumuz mahalle kültürü Torbalı projemiz ile hayata geçecek” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.