DOLAR 32,3409
EURO 35,1202
ALTIN 2239,868
BIST 8891,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ Başkanı Turan KuzeyKent Projesi’nde örnek daireyi inceledi

    TOKİ Başkanı Turan KuzeyKent Projesi’nde örnek daireyi inceledi
    19.02.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu  Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan,  Ankara’da KuzeyKent Projesi’nin satış ofisini ziyaret ederek örnek dairede incelemede bulundu.  Projenin satış ofisinde vatandaşlar ile sohbet Turan, daha sonra satışa sunulan 250 konut içerisinde yer alan örnek daireyi inceledi.

     KuzeyKent Projesi’nin Ankara’nın kuzeyinde 1.655.000 m2 alan üzerine inşa edildiğini vurgulayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi  (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Yeni bir yaşam alanı olan ve farklı gelir grubundan insanları aynı yerde buluşturacak KuzeyKent Projesi’nde ilk etapta 250 konutu “Açık Artırma Yöntemi” ile satışa sunacağız” dedi.

    Açık artırmanın 6 Mart 2018 günü saat 11.00’de TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde yapılacağını belirten Turan, yaptıkları ve yapacakları ihalelerinin ayrıntılı bilgisine toki. gov. tr adresinden ulaşılabildiğini aktararak, ihaleye katılım şartları, proje detayları ve diğer ayrıntıların internet sayfalarında yer aldığını söyledi.

    Turan, açık arttırmaya sunulacak 250 konutun 176’sının 3+1, 16’sının 3+1 dubleks ve 58’inin ise 4+1 planında inşa edildiğini söyledi. Konutların 235 bin TL’den başlayan fiyatlardan başlayacağını söyleyen Turan, %10, %15, %25 peşinat, 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile ödeme planının olacağını kaydetti.

    Açık Artırmaya ilişkin bankacılık hizmetlerinin Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından yürütüleceğini söyleyen Turan, “Başvurular/teminatlar Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin tüm şubeleri aracılığı ile kabul edilecektir. Ayrıca, açık artırma (teklif alma) gününde de başvuru kabul edilecektir” dedi.

     

    5 bin konutluk yeni bir yaşam alanı

    Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yaptıklarını söyleyen Turan, konut inşaatının yanında ihtiyaç duyulan her alanda projeler ürettiklerini söyledi. KuzeyKent Projesi’nin Ankara yeni bir değer katacağına vurgu yapan Turan, “Proje kapsamında toplam 5 bin 82 konut inşa ediyoruz. Projemiz; içinde barındırdığı ticari, kültürel, eğitim, sağlık, spor, ibadet yapıları ve tesisleri ile her türlü ihtiyaca cevap verirken Ankara‘nın yaşayan en büyük rekreasyon alanı olacak” açıklamasında bulundu.

    Yeşil ile dolu bir yaşam

    250 konutun satışa sunulacağı KuzeyKent Projesi’nde 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal alanların olduğunu belirten Turan,  “Ankara’ya yeni bir değer katacak proje ile vatandaşlarımız yeşil alanla daha çok buluşacak. 700 bin metrekare alan üzerinde 76 bin ağaç, 5 milyon çalı yer alacak. Kuzey Yıldızı rekreasyon alanında ise, 23 farklı büyüklükte süs havuzu, müzik ve dans eşliğinde ses-ışık ve su oyunu gösterilenin yapılmasına imkan veren havuz,  2 giriş kapısı,  21 restoran, 10 lokanta, 10 kafe, 817 araç kapasiteli açık otopark, yaşlılar merkezi 5 bin kişilik amfi, nikah ve düğün salonu yer alacak”  ifadelerini kullandı.

    Bütün sosyal ihtiyaçlar karşılanacak

    Proje içerisinde vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bütün alanların yer alacağını beliren Turan, “KuzeyKent Projemizi çok yönlü ve vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde inşa ediyoruz. Proje içerisinde; yürüyüş yolları, mini futbol sahası, basketbol oyun alanı, basketbol antrenman sahası, voleybol sahası, spor aletleri, masa tenisi, kaykay pisti, spor salonu, açık ve kapalı yüzme havuzları olacak. Ayrıca, çocuk oyun alanları, eğitici oyun duvarları, çocuk yüzme havuzu, spor alanları ve geniş yeşil alanlar ile çocuklarımız yeşille iç içe bir yaşama kavuşacak” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.