DOLAR 32,5563
EURO 34,9852
ALTIN 2428,437
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’de 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut yapacak

    TOKİ’de 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut yapacak
    06.11.2017
    A+
    A-

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan açıklamasında bu yılın ilk 10 ayı içerisinde 50 bine yakın konut yaptıklarını ve asıl hedeflerinin ise 2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut olduğunu dile getirdi.

    Türkiye’nin neredeyse bütün illerinde yaygınlaşmaya başlayan TOKİ konutları için yeni projeler gelmeye devam ediyor. Özellikle dar ve orta gelirli ailelere dönük başlatılan konut ve yaşam alanlarına TOKİ’den sürekli olarak destek geliyor.

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada bu yılın ilk 10 aylık süresi içerisinde toplamda 50 bine yakın konut inşaatını tamamladıklarını söyledi. Vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına 2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut yapımına ulaşmak istediklerini belirten Turan, Anadolu’nun pek çok şehrinde yeni projelere imza atacaklarını belirtti.

    Yüksek rakam kalitesi ile yeni yaşam alanları konusunda orta vadede 3 yıllık süre içerisinde ülkemiz genelinde yaklaşık olarak 259 bin 220 konut inşa edeceklerini ifade eden Turan, yeni stratejiler ile henüz bu yıl içerisinde 50 bin konut teslim ettiklerini dile getirdi.

    Yeni Hedefler Doğrultusunda 65 Bin Konut

    2023 yılı hedefleri çerçevesinde yılda ortalama 65 bin konutun altına imza attıklarını kaydeden Turan, henüz konut sahibi olamamış dar gelirli vatandaşlara sunacaklarını belirtti. Bu yıl hedeflerine ulaşacaklarını söyleyen Turan, vatandaşlara daha kaliteli ve güvenli konutlar yapacaklarını söyledi. 2014 yılında başlayan yeni süreç içerisinde başarılarını arttırdıklarını ifade eden Turan, yeni üretim modelleri doğrultusunda mahalle kültürüne katkı sağlayan ve şehirlerin yöresel kendine ait çizgilerini bozmadan konut inşaatlarını yapacaklarını belirtti. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde yapılacak olan projeler doğrultusunda kurum olarak yoğun bir çalışma kaydettiklerini söyleyen Turan, illere değer katan yeniliklerden kaçınmayacaklarını da iletti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.