DOLAR 32,3414
EURO 35,1025
ALTIN 2241,106
BIST 8864,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’den Ankara Bala’ya 137 konut

    TOKİ’den Ankara Bala’ya 137 konut
    11.10.2017
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’nın Bala İlçesi, Şentepe Mahallesi’nde inşa edilecek 137 konutun ihalesi yapıldı. 10 Ekim, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca cami, ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

    Yöresel mimari konseptli projede yükseklikleri zemin+4 olan konutların 97’si 2+1,  40’ı ise 3+1 planında tasarlandı.

    TOKİ, her şehrin kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulmasına öncelik veriyor. Kentsel tasarımı yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışla şekillendiriyor.

    Bala projesinde de geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı. Bina cephelerinde zemin kat seviyesinde yöreye özgü taş kaplamalar, ahşap görünümlü kaplamalar, söveler, kat silmeleri, dekoratif pencereler ve Türk evini yansıtan çıkmalar kullanıldı. Cami ile dükkânlar arasında bir meydan oluşturuldu. Projeyle bölge sakinlerinin camisi, dükkânları, spor ve oyun alanları, parkı, peyzajıyla vakit geçirebilecekleri nitelikli bir yaşam alanı hedeflendi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.