DOLAR 32,5966
EURO 34,7738
ALTIN 2496,609
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’nin Adana Sarıçam’daki 649 konutu 7 bin 722 başvuru yapıldı

    TOKİ’nin Adana Sarıçam’daki 649 konutu 7 bin 722 başvuru yapıldı
    17.02.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Adana’nın Sarıçam İlçesi Buruk Mahallesi’nde inşa edilen projede 649 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.
    Kura töreni, 16 Şubat 2018, Cuma günü Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

    Yoğun ilgi gösterilen projede 2+1 ve 3+1 planında inşa edilen 649 konuta 458’i engelli vatandaş olmak üzere 7 bin 722 kişi başvuruda bulundu.

    Kura töreni sırasında adı okunan kişiler, yakınlarına sarılarak büyük sevinç yaşadı. Konut sahibi olan bazı vatandaşlar mutluluk ve heyecandan gözyaşlarını tutamadı.

    2+1 planında inşa edilen 356 konut 488 TL’den başlayan taksitler ve %12 peşinat 180 ay vade, 3+1 planında 293 konut ise 1.054 TL’den başlayana taksitler ve %10, %15, %25 peşinat, 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu.

    Proje toplamında 825 konutun yanı sıra cami, 2 büfe ve kafede bulunuyor.

    Ödüllü proje
    TOKİ’nin düzenlediği “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Fikir Yarışması”nda ödül alan Sarıçam projesi, yöresel özelliklerin öne çıktığı bir yaklaşımla şekillendirildi. Projede, sosyal ve kültürel özellikler, iklim, yerel kent dokusu ve mimarinin referans alınıp tasarıma yansıtılması amaçlandı. Bu nedenle, Adana kent dokusunda mekân analizleri yapıldı ve tasarım kurgusunda sokak sistemi oluşturularak, 3, 4 ve 5 katlı yapılara yer verildi. Yapı girişleri sokaklar, arka mekânlar ise avlu bahçeler şeklinde kurgulandı.

    Yerleşim alanları içinde etkileşim ve sosyal mekânlar sağlamak amacıyla, konutlar az katlı, bitişik ve ayrık kitlelerden oluşan ve semt kültürünü barındıran bir doku üzerine tasarlandı. Yapıların arasında çok geniş ve atıl açık alanlar yerine, küçük ölçekli bahçeler oluşturuldu.

    Çukurova bölgesinde güneşten ve sıcaktan korunmak önemli bir sorun olduğu için ağaçlandırmayla balkon ve teraslar iklimsel gerçek doğrultusunda projelendirildi. Projede ayrıca konut sahiplerinin kullanımına özel, spor, oyun ve gezinti alanlarıyla bir de semt parkı yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.