DOLAR 32,5874
EURO 34,7959
ALTIN 2514,446
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Toplumsal refah ve tesislerde güvenli yaşam için “Yeni Nesil Teknik Eğitim” şart

    Toplumsal refah ve tesislerde güvenli yaşam için “Yeni Nesil Teknik Eğitim” şart
    20.06.2018
    A+
    A-

    Yoğun ilgi gören Prüftechnik Akademi yeni nesil teknik eğitimleri 2018 birinci yarıyıl programı              25-28 Haziranda yapılacak eğitimle sona erecek. İkinci yarıyıl eğitimleri ise Temmuz ayının ikinci yarısında başlayacak.

    “Prüftechnik Akademi “2018 Birinci Yarıyıl Eğitim Programının dönem sonu eğitimi olan “Uygulamalı Titreşim Ölçümü ve Analiz Eğitimi” sonunda sınavı başarıyla geçen kursiyerler titreşim analiz uygulamalarında önemli sertifikalar arasında yer alan “Prüftechnik Sertifikası” sahibi olacaklar.

    “ Prüftechnik Akademi”den Özgün Yakar ve Yusuf İhtiyaroğlu tarafından uygulamalı olarak verilecek eğitim dört gün sürecek.  Uygulama bölümünde; rulman arızaları, balanssızlık arızaları, hizasızlık arızaları, doğal frekans/kritik hız tespiti, dişli arızaları, yapısal esneklik, yatak gevşekliği deneyimleri gerçekleştirilecek. Kursiyerler MFS simülasyon ekipmanı üzerinde yaratılmış farklı arızaları ölçümleyip küçük gruplar halinde; titreşim ölçüm cihazı ve yazılımı kullanarak analizlerini yapacaklar.

    “Prüftechnik Akademi“ tarafından verilen “Uygulamalı Titreşim Ölçümü ve Analiz Eğitimi” proaktif bakım faaliyetleri arasında çok önemli bir yere sahip olan titreşim analizi konusunda yetkinlik kazandıran bir eğitimdir. Beklenmeyen makine duruşlarını önlemek ve makinelerin servis ömrünü artırmak için proaktif bakım faaliyetleri içinde uygulanan en etkili yöntem, düzenli olarak titreşim ölçümünün ve ölçüm verilerinin analizinin yapılmasıdır. Analiz konusunda uzmanlaşma ciddi bir tecrübe gerektirmektedir. İşte bu gereksinimi karşılamak için eğitimler  MFS (Machinery Fault Simulator) ile uygulamalı yapılmaktadır. MFS üzerinde bir çok olası arıza vakası yerleştirilerek kursiyerlerin ölçümlerden aldıkları verileri yorumlaması ve arızaları tespit etmeleri sağlanmaktadır. Bu eğitim seti sadece Titreşim Analisti yetiştirmek üzere tasarlanmış ve Türkiye’de bir ikincisi bulunmayan bir ekipmandır.

    “Prüftechnik Akademi” titreşim analizi konusunda eğitim ve sertifikasyon sektörüne liderlik eden Mobius Enstitüsü’nün, Termografi konusunda eğitim ve sertifikasyon sektörüne liderlik eden ITC’nin Türkiye tek yetkili eğitim partneridir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.