DOLAR 32,3153
EURO 35,1248
ALTIN 2302,061
BIST 9056,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TTTSD’de Başkan yeniden Canpolat

    TTTSD’de Başkan yeniden Canpolat
    18.02.2019
    A+
    A-

    Geçtiğimiz dönem de Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) başkanlık görevini üstlenen Vehbi Canpolat, TTTSD’nin yeniden başkanı oldu.

    Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD)’nde tek liste ile gerçekleşen olağan genel kurulunda geçtiğimiz dönem 4 sene başkanlık görevini yürüten Vehbi Canpolat yeniden başkan oldu.

    Genel kurulda konuşan Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) Başkanı Vehbi Canpolat, oluşturdukları yönetim ile göreve hazır olduklarını söyledi. Seçimden dolayı herkese teşekkür eden Canpolat, “Başkanlık görevine tekrar seçilmekten ötürü büyük mutluluk yaşıyorum. Herkese tek tek teşekkür ederim. Sektör olarak daha da güzel yerlere gelmek için hep beraber çalışacağız. Ülkemize ve ülkemiz ihracatına katkı sağlamak istiyoruz. Türkiye bir tekstil ülkesi.  Bugün olduğu gibi gelecekte de böyle olacak. Tekstil terbiye sektörü bunda en büyük paya sahip sektörlerden. Günün moda kumaşlarını üreterek sektörün dünyada söz sahibi olmasına katkıda bulunuyoruz ve ülkemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlıyoruz. Hedefimiz gün geçtikçe daha katma değerli ürünler üreterek, kendi    tasarımlarımız ve desenlerimizle dünya modasında söz sahibi olmak. Bu konuda ülkemize ve sektörümüze güvenimiz tam. Biz de dernek olarak daha çok gayret gösterip çevreye duyarlı üretim yapıp sektörümüzü hep ileri götürmeye yeni yönetimimizle koşturmaya devam edeceğiz.” diye söyledi.

    “Dünyanın kumaşını üretiyor dünyaya satıyoruz”

    Sektör ihracat rakamları hakkında açıklamalarda bulunan Canpolat, “2018 yılında 28 milyar dolar tekstil hammadde ve konfeksiyon ihracatı gerçekleşti. Toplamda 32 ila 35 milyarlık iç piyasa ihtiyacını karşılıyoruz.  60 milyar doların üzerindeki bir iş hacmine sahibiz. Bu iş hacmini oluşturan 600 adet boya baskı    tesisi   fabrikamız bulunuyor.  Dünyanın kumaşını üretiyor dünyaya satıyoruz. 2019 yılında Türkiye tekstil sektör ihracatının yüzde 10 oranı üzerinde büyüyeceğini öngörüyoruz. 2019 yılında üretim tesislerimizi yenilemeyi ve mevcut kapasitelerimizi artırmayı hedefliyoruz. 2019’un ikinci yarısında yenileme ve kapasite artışına gidileceğini, yıl bütününde ise yüzde 10 civarında doluluk oranında artış olacağını düşünüyorum. Sektör olarak üretmeye, istihdama, ihracata ve ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz.” dedi.

    Vehbi Canpolat’ın listesi

    TTTSD Vehbi Canpolat’ın başkanlığında yönetimde Kemal Oğuz, Fatma Şener, Dr. Ahmet Temiroğlu, Turgay Karadeniz, Faruk Özpınar ve Ali Osman Kilitçioğlu yer alıyor. Denetleme kurulu asıl üyeliğine ise Tamer Hasbay, Baran Arın ve Mustafa Sartık seçildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.