DOLAR 32,5694
EURO 34,9264
ALTIN 2424,47
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tuba Önder Demircioğlu Art Miami’ye katılıyor

    Tuba Önder Demircioğlu Art Miami’ye katılıyor
    19.11.2018
    A+
    A-

    Düşünsel temelleri çok uzun yıllardır süregelen, her geçen gün temalarını daha da derinleştirerek eserlerine aktaran Seramik Sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu Gama Gallery ile bu yıl 29.’su gerçekleşecek olan Art Miami’ye katılıyor.

    Dünyanın en öncü sanat galerilerinin, kollektörlerin, yükselen eserleri koleksiyonlarına katabilecekleri en saygın sanat fuarı olarak yer alan Art Miami’ nin 4 Aralık – 9 Aralık tarihleri arasında 29.’ su düzenleniyor. Gama Gallery bünyesinde Art Miami’ye katılan ve birçok koleksiyonda eserleri yer alan Seramik Sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu, “ Savaşçılar, Kökler, Dans Edenler ve Rüzgarla Gelen” koleksiyonlarından yeni yüksek dereceli, porselen ve stoneware heykelleri ile Art Miami’ye katılıyor.

    Sanatçının artistik şekillendirme ile yaptığı, bronz ve kurşun gibi materyallerle harmanladığı, plastisizmin sınırlarını zorlayarak, düşüncelerini en iyi şekilde kile aktarmaya çalıştığı heykelleri, Art Miami de dünyanın birçok ülkesinden gelen koleksiyoner ve sanatseverlerin karşısına Gama Galleryile çıkacak.

    Sanat disiplinleri arasında üretim süreci bakımından,oldukça zor olan seramik sanatının,dünyanın en önemli sanat etkinliği olan Art Miami’de sergilenecek olması açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Tuba Önder Demircioğlu, yeni eserleri için çok uzun zamandır çalıştığını, Türk Seramik sanatının bir temsilcisi olaraksanatın kalbi Art Miami’ ye gelen sanatseverlerle buluşturacağı için çok heyecanlı olduğunu belirtti…

    Birçok koleksiyonda ve müzede heykelleri ve duvar çalışmaları ile yer alan Tuba Önder Demircioğlu nun eserlerini Art Miami Context’ de görebilirsiniz.

    TUBA ÖNDER DEMİRCİOĞLU HAKKINDA;

    1969 yılında Eskişehir’de doğan Tuba Önder Demircioğlu,1991 yılında Eskişehir A. Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Anasanat Dalında, Artistik Seramik Bölümünde Prof. Zehra Çobanlı atölyesinde lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Anasanat Dalında Prof. Erdinç Bakla danışmanlığında ‘’ Post – Modern Seramikler ve Kişisel Öneriler ‘’ konulu tezi ile Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Ardından 1998 yılında, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Anasanat Dalında, Prof. Erdinç Bakla danışmanlığında‘’ Günümüzde Post – Modernizm’ de Sembolik Anlatım ve Seramikle Buluşması Konulu tezi ile sanatta yeterlilik eğitimini tamamladı. 1992-1994 yılları arasında İTO, UNIDO, P.İ.S.İ.E kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği ‘’Ayakkabı tasarım ve model yapımı’’eğitimlerine katıldı.

    Tuba Önder Demircioğlu, atölyesine devam eden öğrencilerine akademik eğitime paralel ola artistik seramik dersleri vermektedir. Seramik, heykel çalışmaları dışında, farklı mekanlarda tasarım çalışmalarında da bulunmaktadır. Sanatçı eğilimi olan artistik çalışmalar ile ilgili felsefi ve akademik araştırmalarına da devam etmekte ve bunlarla ilgili yazım çalışmaları üzerine de yoğun bir şekilde eğilmektedir. Türk Seramik Derneği üyesi olan sanatçı aynı zamanda UKKSA (Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi) nın da Danışma Kurulunda bulunmaktadır.

    1987 yılındangünümüze kadaryurt içi ve yurt dışında hem özel hem karma sergilere katılan Tuba Önder Demircipğlı aldığı ödüllerlede Türk Seramik Sanatında önemli bir yer edinmiştir. Yapıtları çok önemliTürk koleksiyonerlerinin kolaksiyonlarında yer alan sanatçı, çalışmalarına yeni tasarımlar ve tekniklerle kendi atölyesindebelirli dönemlerde workshoplar ve seminerler düzenlemektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.