DOLAR 32,3363
EURO 35,115
ALTIN 2233,558
BIST 8734,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tüm dünya İsveçli Aron Anderson’un azmin zaferine şahitlik etti

    Tüm dünya İsveçli Aron Anderson’un azmin zaferine şahitlik etti
    19.05.2017
    A+
    A-

    Omurilik felçlilerinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak bulmak amacıyla gerçekleşen Wings For Life Dünya Koşusu’nun bu yılki birincisi Dubai’den çıktı. 24 ülkede aynı anda gerçekleşen ve 150 bin kişinin katıldığı koşuda İsveçli Aron Anderson 92 kilometreyi geçerek, 40 derece sıcakta elde ettiği rekorla birinci oldu. Aron Anderson’ın hikayesini özel yapan ise kendisinin de tekerlekli sandalyeli bir sporcu olması.

    Dünyanın dört bir yanında, omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen Wings for Life Dünya Koşusu geride kalırken, koşuya bu yıl tekerlekli sandalyeli sporcu Aron Anderson damga vurdu. İsveçli Anderson, 2017 yılında 92.14 km koşarak, Wings For Life’ın global birincisi olmayı başardı. Anderson’ı son üç yılın birincilerinden ayıran özelliği ise tekerlekli sandalyeli bir sporcu olarak bu yarışı kazanan ilk isim olması.

    Dubai’de 40 C dereceyi geçen sıcaklıkta katıldığı yarışta sadece kendi lokasyonundaki sporcuları değil, tüm dünyadaki yaklaşık 150 bin kişiyi geride bırakan Aron Anderson, koşunun dördüncü yılında 92.14 km yol alarak, Wings For Life Dünya Koşusu tarihinin de mesafe rekorunu kırdı.

    Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak bulmak için gerçekleşen koşuda bir Aron Anderson’ın zirvede yer alması, Wings For Life Dünya Koşusu’nun amacı doğrultusunda ne kadar doğru hareket ettiğini de gösteriyor. Aron Anderson, sadece koşamayanlar için değil, kendisi için de koşarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

    Tekerlekli sandalye ile hayatına devam etmesine rağmen, Aron Anderson birçok insana ilham verecek bir kişiliğe sahip. Wings For Life Dünya Koşusu’nda global şampiyon olmadan önce, İsveçli sporcu Güney Kutbu’na ilk giden tekerlekli sandalyeli kişi olmuştu. Anderson ayrıca geçtiğimiz senelerde Kilimanjaro Dağı’na da tırmanmayı başarmıştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.