DOLAR 32,5456
EURO 34,9062
ALTIN 2429,62
BIST 9712,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tünektepe Projesi ihalesi canlı yayında gerçekleşti

    Tünektepe Projesi ihalesi canlı yayında gerçekleşti
    01.02.2018
    A+
    A-

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, simgesel özelliğiyle kente ciddi bir katma değer kazandıracak Tünektepe Projesi’ni 1 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkarttı. İhale belediyenin resmi sitesi www.antalya.bel.tr’den canlı yayınlandı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “Kartpostalları süsleyecek bir dünya projesi” olarak tanımladığı Tünektepe Projesi 1 Şubat Perşembe günü saat 15.00’te 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edildi. İhale Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni resmi sitesi www.antalya.bel.tr adresinden canlı olarak yayınlandı. Tünektepe Turizm Tesisi Yapımı ve İşletilmesi İşi; yap- işlet- devret modeli ile Antalya’ya kazandırılacak.

    Antalya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan “Tünektepe Projesi”nin ihalesi, yıllık bir milyon 660 bin lira işletme bedeliyle canlı yayında yapıldı.Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici başkanlığında encümen salonunda gerçekleştirilen ihaleye kapalı usul iki dosya sunuldu. Komisyon üyeleri, dosyadaki evrakı incelendi.Belediyenin resmi sitesi “www.antalya.bel.tr” adresinden de canlı yayınlanan ihalede, dosyada açıklanan rakamların ardından sözlü artırıma gidildi.

    En az 5 bin lira artırımla başlayan ve kıyasıya çekişmenin yaşandığı ihalede, taraflar zaman zaman ara isteyerek, telefonla ortaklarıyla görüştü. Yaklaşık 1,5 saat süren ve 66 tur yapılan ihaleyi bir milyon 660 bin lira teklif veren Çağdan Mühendislik ile Aska Otomotiv ve Petrol Ürünleri Ticaret AŞ iş ortaklığı kazandı.İhaleyi kazanan yüklenici firma, onaylı projede öngörülen yapı ve tesislerin inşaatıyla alan düzenlemelerini yaparak, yapım inşaat süresi de dahil olmak üzere 29 yıl süreyle tesisi işletecek. Genel Sekreter Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya kenti Antalya’ya değer katacak Tünektepe’ye simgesel bir yapı inşa edileceğini söyledi.Antalya’ya büyük bir yatırım yapılacağını, bunun tutarının 35 milyon 746 bin 422 lira muhammen bedele sahip olduğunu belirten Ekici, “Burada 30 oda, 60 yatak, teleferik alt ve üst istasyonlarının alanı, teleferiğimiz, sahilde 6 metrekare büfe, 24 metrekare gölgelik alan, bin metrekare şemsiye ve şezlong alanı da bu ihalenin kapsamındadır. Yıllık artırma muhammen bedel 150 bin liradır.” diye konuştu.Ekici, Antalya ve Türkiye’ye güzel bir eser kazandırılacağını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in talimatıyla özelikle ihaleyi canlı yayında gerçekleştirdik.” dedi.

    29 YIL SÜREYLE İŞLETECEK
    İhaleyi kazanan yüklenici firma onaylı projesinde öngörülen yapı ve tesislerin inşaatı ile alan düzenlemelerini yaparak yapım-inşaat süresi de dahil olmak üzere 29 yıl süreyle işletecek.  İhale; teleferik alt, üst istasyon yeri işletilmesi, sahilde 6 metrekare büfe, 24 metrekare gölgelik ve 1000 metrekare şezlong alanının işletilmesi ve süre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesini de kapsıyor.
    SİMGESEL TESİS
    Antalya’nın 50 yıllık hayali olan teleferik hattının hizmete girmesiyle başlayan Tünektepe Projesi ile 30 odalı bir turistik tesis, seyir terasları ile cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak.  Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Projede 3 Akdeniz fokunun arasında bir tane devasa turuncu küre yer alacak. Gece görüntüsü ise Antalya’ya ayrı bir görsellik getirecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.