DOLAR 32,5984
EURO 34,8412
ALTIN 2493,308
BIST 9523,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Turizm sektörünün görünmeyen emekçileri: Housekeeper’lar

    14.09.2019
    A+
    A-

    Her yıl eylül ayının ikinci haftası tüm dünyada “Uluslararası Housekeeping Haftası” olarak kutlanıyor. Otel ve konaklama tesislerinin temizlik, düzen ve hijyeninden sorumlu olan housekeeperlar, turizm sektörünün görünmeyen emekçileri olarak yaptıkları işle işletmenin kalitesini de yansıtıyorlar. Turizm profesyonellerinin Housekeeping Haftası’nı kutlayan Eczacıbaşı Profesyonel Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin, geliştirdikleri ürün ve çözümlerinin yanı sıra verdikleri eğitimlerle de housekeeperların profesyonellik standartlarını yükseltmeye destek olduklarını söyledi.

     

    Turizm ve hizmet sektörü müşteri memnuniyetini esas alan sektörlerin başında geliyor. Müşteri memnuniyetinin sürdürülebilir olmasının yolu ise kalite, hijyen ve temizliğe verilen önemden geçiyor. Bu konuda en büyük görevi üstlenen Housekeeping Departmanları, sektörün gizli emekçileri olarak sorumlu oldukları alanların 24 saat düzenini ve hijyenini sağlayarak, işletmenin de kalitesini artırıyor.

     

     

    Housekeeperların mesleki gelişimlerine en büyük katkı EP’den

    “Uluslararası Housekeeping Haftası”nın housekeeperların değerinin ve öneminin anlaşılması için çok güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Eczacıbaşı Profesyonel (EP) Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin, onların işlerini kolaylaştıracak ürünler ve çözümler geliştirdiklerini belirterek,

    “Housekeeping departmanları bir otelde ya da konaklama tesisinde kaldığınızda kendinizi temiz, rahat ve konforlu hissetmeniz için özveriyle çalışan, sektörün görünmeyen kahramanlarıdır. EP olarak housekeeperların eğitimi konusuna çok önem veriyor ve uzun yıllardır bu çerçevede gerçekleştirilen eğitimleri destekliyoruz. Eğitim ve danışmanlık birimimiz EP Akademi’nin hazırladığı; sektör çalışanlarının internet üzerinden erişerek temizlik ve hijyen konularında bilgi birikimini artırdığı uzaktan eğitim programımız ile başta housekeeperların olmak üzere tüm sektör çalışanlarının gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyoruz. Sektörde profesyonellik standardının yükseltilmesi konusunda yapılacak çok şey var ve biz de her fırsatta bu konuda yeniliklerimizle yanlarında olacağız” diye konuştu.

     

    Uzaktan online eğitimle bilgiye tek tıkla ulaşma imkanı

    EP Akademi Uzaktan Eğitim Programı’na ev dışında faaliyet gösteren; otel, restoran, yemek şirketi, alışveriş merkezi, hastane, okul, çamaşırhane gibi profesyonel işletmelerde temizlik ve hijyenden sorumlu tüm profesyoneller ücretsiz kayıt olarak kayılabiliyor. Dilenen zamanda, dilenen yerde derslere katılma imkanı sunan program ile temizlik ve hijyen konusunda ihtiyaç duyulan tüm prosedürlere, standartlara ve kimyasal kullanımı ile ilgili bilgilere anında ulaşılabiliyor.

    Image

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.