DOLAR 32,4883
EURO 34,9622
ALTIN 2434,955
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Turizmin kalbi Didim’de atacak

    Turizmin kalbi Didim’de atacak
    22.11.2018
    A+
    A-

    Cumhuriyet Halk Partisi Didim Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Deniz, Didim’in Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olmasına rağmen ülke genelinde bilinirliğinin çok düşük olduğunu, turizm destinasyonları arasında isminin bile geçmediğini belirterek, belediye başkanı seçildiği taktirde öncelikli olarak bu konuyu gündemlerine alacaklarını söyledi. Deniz “Yanıbaşımızdaki Kuşadası, Marmaris, Bodrum Türkiye’nin en önemli turizm yerleri olarak büyürken, Didim’in adı bile anılmıyor. Biz Didim’in yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu biliyoruz, bu hikayeyi yazmak için yola çıktık. Projelerimizle turizmin kalbinin Didim’de atmasını sağlayacağız” dedi.

    Didim, 21 Kasım 2018. Didim Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Deniz, Didim için iddialı projelerle hazırlandıklarını belirterek, uzun yıllardır bu görev için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Deniz “ Bu kente aşık birisi olarak, Didim için hayallerim var. O hayallerimi gerçekleştirmek için CHP’den belediye başkan aday adayı oldum. Eğer bu görev bana verilirse 5 yıl sonra Didim’i, ekonomide, sosyal ve kültürel gelişmişlikte çok ileride bir yerde göreceğiz” dedi.

    Klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkacağız

    Son 10 yılda Didim nüfusunda yüzde 100’e varan bir artış olduğunu söyleyen CHP Didim Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Deniz, klasik belediyecilik anlayışıyla sorunların çözülemeyeceğini söyledi. Deniz “ Biz girişimci bir belediye oluşturmak için yola çıktık. Belediyelerin asli görevleri olan altyapı sorunlarını çözmek, sağlıklı su, çöplerin toplanması vs gibi konular için bir vaatte bulunmuyoruz. Çünkü bir belediye başkanı bütün bunları yapmalıdır, yapmak zorundadır. Eğer bunlar bir vaad konusuysa orada bir vizyon eksikliği var demektir. Biz bütün bunların üzerine çıkarak alt yapısıyla üst yapısıyla, kent planıyla Avrupa’nın güzel yerleşim yerleri arasında girmek istiyoruz. Nasıl İspanya’nın San Sebastián’ı, Fransa’nın Nice’ı var ise Türkiye de Didim ile anılsın istiyoruz.”

    Turizmin kalbi burada atacak

    CHP Didim Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Deniz, Türkiye’nin en uzun ve en güzel kıyı şeridine sahip bölgelerinden birine sahip olan Didim’de sadece 13 bin kayıtlı yatak kapasitesi olduğunu belirterek, bu sayının artırılması gerektiğini söyledi. Deniz “ Kayıtlı yatak kapasitesi dışında 14 bin adet de 3.nitelikli olarak adlandırılan yatak bulunuyor. Kayıtlı yataklarda 210 bin, kayıt dışında ise 420 bin civarında turist Didim’de tatilini geçiyor. Bu kabullenebileceğimiz bir şey değil. Avrupa’nın en büyük yat limanlarından birine sahibiz. Apollon Tapınağı, Milet Antik Kenti , Altınkum Plajı, Bafa Gölü gibi tarihi ve turistik yerlere sahibiz. Ancak turizm destinasyonları sayılırken Didim’in adı bile geçmiyor. Yanıbaşımızdaki Kuşadası, Marmaris, Bodrum Türkiye’nin en önemli turizm yerleri olarak büyürken, Didim yerinde sayıyor. Türkiye’de bir turistin ortalama kişi başı harcaması 630 dolar civarında. Bizim 5 yıl sonra Didim için hedefimiz Türkiye ortalamasının 3 katı. Yani kişi başına 2 bin dolar, toplamda ise 2 milyar dolarlık turizm hacmi oluşturabiliriz. Biz Didim’in yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu biliyoruz, bu hikayeyi yazmak için yola çıktık. Projelerimizle turizmin kalbinin Didim’de atmasını sağlayacağız” dedi.

    CHP kültürü ile sinerji yaratacağız

    CHP Didim Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Deniz, uzun yıllardır CHP çatısı altında siyaset yaptığını belirterek, bu partinin bir üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi. Hem Didim’in hem de CHP’nin yaşamında özel bir yeri olduğunu ifade eden Deniz “ Benim artık Didim ve CHP için elimi taşın altına sokmam gerekiyor, bu sorumluluğu kendimde hissediyorum. İş dünyasının iki önemli STK’sında ( DİGİAD Başkanı -TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi) yöneticilik yapıyorum. CHP kültürüyle yetiştim. İş dünyasındaki deneyimlerimi CHP kültürüyle birleştirerek Didim için bir sinerji yaratmak arzusu içindeyim. Ekibimle birlikte başaracağıma çok inanıyorum. Projelerimiz hazır. Adaylık sürecinin kesinleşmesiyle birlikte kamuoyu ile paylaşacağız. Her konuda liyakata önem vereceğiz, konuların uzmanlarıyla çalışacağız, ulusal ve uluslararası çalışmalara katılacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için bir değil, birkaç tuğda da biz koyacağız. Amacımız budur” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.