DOLAR 32,4849
EURO 34,9481
ALTIN 2437,783
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk ev tekstili tasarım ve sanayicileri, İstanbul’da HOME&TEX Fuarı’nda buluştu

    Türk ev tekstili tasarım ve sanayicileri, İstanbul’da HOME&TEX Fuarı’nda buluştu
    01.11.2017
    A+
    A-

    “Türk Ev Tekstili”nin tasarım ve üretim gücü ile aynı zamanda özellikle kalite algısının dünya üzerindeki olumlu etkisine katkıda bulunan, dünyanın önemli ev tekstili buluşma noktaları arasında yer alan HOME&TEX Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı, 25-28 Ekim 2017 tarihleri arasında beşinci kez binlerce yerli ve yabancı ev tekstilcisine ev sahipliği yaptı.

    Dünyanın en büyük ikinci ev tekstili fuarı olan EVTEKS’in ardından, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TETSİAD) CNR Fuarcılık ile CNR EXPO’da gerçekleştirdiği HOME&TEX Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı, 40.000 metrekarelik bir alanda, 20’ye yakın ülkeden 600 katılımcı marka ve 17.696’sı yerli, 4.619’u yabancı olmak üzere toplamda 22.315 ziyaretçi ağırladı.

    B2B yapılanması ile Türk ev tekstili üretici ve tasarımcılarını, yerli ve yabancı işadamları ile bir araya getiren ve genel konsepti “Bu Ekim’de Yeni Müşterilerinle Buluş” olan HOME&TEX Fuarı, geçtiğimiz 4 yılda olduğu gibi bu sene de tasarım, inovasyon ve sürdürülebilirlik üzerinde yoğunlaşan katılımcı firmaları ile geçtiğimiz yıl elde edilen 1 milyarlık ticari hacmi aşmayı hedefliyor.

    Döşemelik kumaştan perdeye, aksesuarlardan halıya ve bornozdan havluya kadar pek çok inovatif ürünün dikkat çektiği fuarda bu sene Tekstil Tasarımcıları Derneği de ziyaretçilere dokuma ve bire bir dijital baskı ve tekniklerini anlattığı atölyelerle ilgi odağı haline geldi. Tasarımdan üretime Türk ev tekstilinin başarılı işleri yabancı ziyaretçi ve alım heyetlerini etkileyen noktalar oldu.

    HOME&TEX, 2018 Fuar Tarihi Değişti

    Ev tekstili sektöründen gelen talepler ve dünyada birçok farklı noktada düzenlenen fuarların tarihlerinin üst üste gelmesinin önüne geçerek, HOME&TEX Fuarı’na ilgiyi arttırmak amacıyla, yeni tarih 26-29 Eylül 2018 olarak belirlendi. Aynı nedenlerden dolayı EVTEKS Fuarı da Nisan ayına çekilmişti.

    2019 Ev Tekstili Tasarım Trendleri Önümüzdeki Sezon Yine EVTEKS ve HOME&TEX Fuarlarında Açıklanacak

    TETSİAD her yıl olduğu gibi önümüzdeki sene de, dünya ev tekstili trendlerini Nisan ayında EVTEKS Fuarı’nda sunacak. Ayrıca Eylül ayına çekilen HOME&TEX’te de üretim ve tasarım gücünü işbirlikleri için sergileyecek. Dünya çapında trend sunum firması Nelly Rodi ile birlikte sürdürülen ev tekstili moda trend araştırmaları 2019 sezonu çalışmalarına başlandı. Araştırma ve analiz sonrasında, bir sonraki senenin moda trendlerinin ilk uygulanmış örnekleri Nisan ayında EVTEKS ile sunulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.