DOLAR 32,5571
EURO 34,9784
ALTIN 2425,637
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Eximbank ve İş Bankası’ndan kadın girişimcilere ve genç girişimcilere ihracat destek kredisi işbirliği

    Türk Eximbank ve İş Bankası’ndan kadın girişimcilere ve genç girişimcilere ihracat destek kredisi işbirliği
    12.05.2019
    A+
    A-

    Türk Eximbank, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ihracat sektöründe genç girişimcilere özel bir finansman imkânı geliştirdi. Bu çerçevede Türk Eximbank ve Türkiye İş Bankası arasında imzalanan “Genç Girişimci İhracat Destek Kredisi” protokolüne ilişkin imza töreni, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Rıza Tuna Turagay himayelerinde, Türk Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım,İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ve İş Finansal Kiralama A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Karakılıç’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

    Türk Eximbank, İş Bankası işbirliğiyle sunulan “Genç Girişimci İhracat Destek Kredisi” kapsamında SÖİK kredilerinde öncelikli kullandırım sağlanıyor. Söz konusu krediden, kredi talep tarihinden itibaren en çok 5 yıl önce kurulmuş olmak, %51 veya daha çok paya sahip ortağı 20-45 yaş aralığında bulunmak ya da pay oranı %20-50 arasında olan ortaklarından en yüksek paya sahip ortağı 20-45 yaş aralığında bulunan genç girişimci ihracatçılar faydalanabiliyor. Kredi çerçevesinde, firma başına 100.000 TL ve 500.000 EUR/ABD Doları olmak üzere TL bazında toplam 100 milyon TL, YP bazında 200 milyon ABD doları destek sağlanması hedefleniyor. Genç girişimci ihracatçılara, TL bazında geçerli SÖİK vade ve faiz/kâr payı oranlarından, YP bazında ise 25 baz puan faiz indirimi ile sunuluyor.

    Aynı zamanda Türk Eximbank, kadın girişimci ihracatçılara yönelik desteğin kapsamını genişleten bir protokol de imzaladı. Türk Eximbank’ın kadın girişimcilere özel olarak sunduğu ve QNB Finansbank’a kaynak sağlanması ile hayata geçen kredi programı Garanti Bankası, İş Bankası ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında imzalanan “Kadın Girişimci İhracat Destek Kredisi” protokolü ile genişletildi.

    Şimşek: “Genç girişimci ve kadın girişimci ihracatçılarımıza sunduğumuz destek ile ülkemizin ihracatı güçlenecek”

    İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek imza töreninde yaptığı konuşmada söz konusu işbirliğinin Türkiye’nin ihracatını güçlendirmek, ihracat pazarlarını çeşitlendirmek için bir fırsat penceresi yarattığını belirtti. Şimşek “Ülkemizde orta ve uzun vadede sürdürülebilir, güçlü bir büyümenin sağlanabilmesi için de ihracatın artırılması son derece kritik. İhracatçılarımızın dünyaya açılarak ekonomimizde yarattıkları katma değer bizler için çok kıymetli bir yere sahip.Türk Eximbank ile işbirliğimizin kadın girişimcilerin, genç girişimcilerin ülke ekonomisi için daha iyi sonuçlara ulaşmasına vesile olacağına inanıyor, protokollerin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.