DOLAR 32,5217
EURO 34,7481
ALTIN 2494,581
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Film Haftaları ‘Ayla’ filmi ile Zagreb’te başlıyor

    Türk Film Haftaları ‘Ayla’ filmi ile Zagreb’te başlıyor
    23.05.2018
    A+
    A-
    Sinemanın Türk kültürünü tanıtıcı etkisini kullanmak ve farklı kültürlere değerlerimizi sinema aracılığı ile tanıtmak için Yunus Emre Enstitüsü yeni bir projeye imza attı. Türk Film Haftaları projesi kapsamında, 11 ayrı ülkede kültürümüzü tanıtıcı etkisi bulunan sinema filmleri gösterilecek. Türk Film Haftaları, Uluslararası Film Festivallerinden ödüllerle dönen ‘Ayla’ filminin gösterimiyle 23 Mayıs’ta Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde başlayacak. Projede gösterimlerin yanı sıra oyuncularla söyleşiler ve çeşitli atölye çalışmaları da düzenlenerek kültürlerin kaynaşması sağlanacak.
    Türk dilini, kültürünü, sanatını, tarihini ve Türkiye’nin milli ve yerli değerlerini tanıtmak üzere önemli projelere imza atan Yunus Emre Enstitüsü (YEE), bu kez de Türk Film Haftaları projesine imza attı. Proje kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü dünyanın en güçlü sanat sektörü haline gelen sinema ile dünyanın farklı coğrafyalarında Türk Film Haftaları gerçekleştirecek. Enstitü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Türk kültürünü ve değerlerini dünyaya sinema aracılığı ile tanıtacak.
    Türk Sineması dünyayı dolaşacak, açılış ‘Ayla’ ile olacak
     
    Türk Film Haftalarının ilki yarın (23 Mayıs 2018) Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde başlayacak. 23-27 Mayıs tarihleri arasında Zagreb’in tarihi çiçek meydanındaki en eski ve prestijli sinema salonu olan Avrupa Sinemasında gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, geçmişten bugüne 10 farklı Türk filmi sinemaseverlerle buluşacak.
    Türk Film Haftalarının açılışı, Uluslararası film festivallerinden ödüllerle dönen “AYLA” filmi ile yapılacak. Hafta boyunca gösterilecek tüm filmler ücretsiz olarak sinemaseverlere gösterilecek.
    Gösterimler 11 farklı ülkede yapılacak
     
    Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diplomasinin en önemli ve en etkili araçlarından olan sinemanın, Türk kültürünü tanıtıcı etkisini kullanabilmek için Türk Film Haftaları projesini hayata geçirdi. Enstitü, proje ile özellikle entelektüel çevrelerin ve genç üniversite nüfusunun Türk kültürüne yakınlaştırmayı amaçlıyor.
    Türk Film Haftalarında, Amman, Beyrut, Budapeşte, Bükreş, Kazan, Londra, Rabat, Tahran, Viyana, Varşova, Zagreb’te, Balık, Bana Masal Anlatma, Korkuyorum Anne, Mavi Bisiklet gibi dünden bugüne Türk sinemasının önemli yapımları sergilenerek, Türk sinema tarihine saygı duruşunda bulunulacak. Ayrıca etkinlik kapsamında sektörünün atardamarı olan kısa filmlere de yer verilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı buluşmaları/söyleşileri, atölye çalışmaları, Türk mutfağı etkinlikleri, sinema afiş ve obje sergileri gibi birçok etkinlik düzenlenerek farklı kültürlerin kaynaşması sağlanacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.