DOLAR 32,3373
EURO 35,1792
ALTIN 2247,385
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk inşaat sektörü Güney Kore’de buluşuyor

    Türk inşaat sektörü Güney Kore’de buluşuyor
    19.11.2019
    A+
    A-

    1950’li yıllarda savaştan henüz çıkmış olan Güney Kore,eşi benzeri olmayan bir hızla büyüyerek birçok sektörde kendini kanıtlamayı başarmıştır. Özellikle, 1962-1994 yılları arası her yıl yüzde 10 büyüme göstermeye devam eden ülke, ihracatta, yine bu yıllar arasında yıllık yüzde 20’ye yakın büyüme kaydetmiştir. Güney Kore, yaptığı bu büyük ekonomik atılımların yanı sıra, 1970’li yıllarda çelik sektörüne yaptığı yatırımlarla birlikte otomobil, gemi ve elektronik gibi alanlarda dünya ile rekabete geçmiştir. Günümüzde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Güney Kore’nin Türkiye ile dostane bir ilişkiye sahip olması iki ülke arasındaki ticaret hacminin her yıl daha da büyümesini sağlıyor.

    Bu yıl TC Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen hedef ülkeler listesinde yer alan Güney Kore’ye ihracatımızı arttırmak için küresel ölçekte ticaret yapan birçok Türk firmasıbu ülkede düzenlenen fuarlara katılmayı amaçlamaktadır. Bu yıl Güney Kore’de düzenlenecek olan fuarlardan yapı ve inşaat sektörünün en büyük fuarı KoreaBuild, 26 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında başkent Seul’da gerçekleşecek. 2019 yılı organizasyonunda 70,476 metre karelik alana sahip olan fuar, 937 katılımcı firma ve 107,630 sektör profesyonelini ağırlamayı başarmıştır. KoreaBuild Fuarı, uluslararası fuar endüstri birliği UFI’nin onaylı etkinlikleri arasında yer almakla birlikte Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı’nın “en iyi küresel fuarlar” listesinde de yerini aldı.

     

    2024 YILINDA ÇOK CİDDİ BİR BÜYÜME ÖNGÖRÜLÜYOR

    Türkiye yıllar içerisinde G. Kore’ye yaptığı ihracatı arttıran bir ülke konumunda olup, 2016 yılında 518 milyon dolar olan ihracatı, 2018 yılında 926 milyon dolara ulaştı. TC Ticaret Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre G. Kore’ye ihracat yapabileceğimiz potansiyel sektörler arasında demir, çelik ve sac gibi inşaat malzemeleri yer almaktadır. KoreaBuild Fuarı ile potansiyeli yüksek bu pazara giriş yapabilecek Türk firmaları,bu yıl Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları tarafından fuarda ilk kez düzenlenecek Türkiye milli katılımına hazırlanıyorlar.

    Türkiye’den Metal Kalıp, Sanica ve Asaş Alüminyum gibi firmaların katılacağı fuarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan, Expotim Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, 2024 yılında Asya-Pasifik pazarının önemine dikkat çekerek, söz konusu pazarda çok ciddi bir büyüme öngörüldüğünü ifade etti. Yapı sektörünün alt bileşeni konumunda olan kapı-pencere pazarında 750 milyon birim talep olacağı tahminine değinen Erşahin, “Sadece kapı-pencere pazarındakitalep tahmini bile Asya-Pasifik pazarının ne denli bir büyüme yaşayacağını gösteriyor” diyerek fuarın yapı ve inşaat sektörü için öneminivurguladı. Ayrıca Samsung Mühendislik, Hyundai İnşaat& Mühendislik, LG Hausys, Bosch, 3M, Dewalt ve Rehau gibi bölgenin en iyi yapı firmalarının KoreaBuild Fuarına olan katılımı, fuarın sektör için çok önemli fırsatlar sunduğunun göstergesi durumunda.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.