DOLAR 32,5536
EURO 34,8456
ALTIN 2435,34
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk kadınının mutfaktaki beklentisi doğallık, besleyicilik ve pratiklik

    30.04.2018
    A+
    A-

    Bizim Mutfak’ın 30 bine yakın yemek pişirme seansı gözlemlenerek yapılan kullanıcı alışkanlıkları araştırmasının sonuçlarına göre, kadınlar mutfakta en çok “doğallık, besleyicilik ve pratiklik” arıyor.

    Ajinomoto bünyesine girdikten sonra “besleyici, pratik mutfak” vizyonuylayeniden yapılanan Bizim Mutfak tarafından tüketiciye sunulan %100 doğal bakliyat ve tahıllardan oluşan Bakliyatlı Çorbalar’ı tüketiciyle buluşturdu. Bakliyatlı Çorbalar Maş, Ezogelin ve Anadolu Çorbası olmak üzere üç farklı tatla raflarda yerini aldı. Devrim niteliğindeki Bizim Mutfak Bakliyatlı Çorbalar, anneler başta olmak üzere mutfakta doğal, pratik ve besleyici ürünler kullanmak isteyen herkesin favorisi olacak

    Bizim Mutfak’ın 30 bine yakın yemek pişirme seansı gözlemlenerek yapılan kullanıcı alışkanlıkları araştırmasının sonuçlarına göre, kadınlar mutfakta en çok “doğallık, besleyicilik ve pratiklik” arıyor.

    Bizim Mutfak, hazır çorba kategorisini baştan tanımlıyor

    Araştırma sonuçlarına değinen Ajinomoto Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hülya Gündoğan Uçarlar, Ajinomoto’nunTürkiye’de büyük hedefleri olduğunu söyleyerek, şu bilgiyi verdi:

    “Ajinomoto, 109 yıllık köklü geçmişi, yaygın global ağı ve 1700 kişinin çalıştığı güçlü Ar-Ge departmanı ile dünyanın en önemli ve en büyük gıda üreticileri arasında yer alıyor. Kuruluşundan beri “Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa” misyonuyla insanların hayatına dokunuyor. Aynı felsefe Bizim Mutfak markamız için de bize kılavuz oldu. Tüketiciler hazır ürünleri kullanırken sağlık ve besleyicilik konusunda endişe duyuyorlar. Pratik ürünler de doğal ve besleyici olur diyerek, Bizim Mutfak markamızın konumlamasını “Besleyici, Pratik Mutfak” olarak yeniledik. Amacımız annelerin pratik ürünlerimizi besleyiciliğinden emin olarak gönül rahatlığıyla kullanmalarını sağlamak. Bakliyatlı Çorbalar serisi bu amaç doğrultusunda 19 bine yakın tüketici ile yapılan araştırmalardan sonra şekillendi. Yüzde 100 doğal bakliyat ve tahıllardan oluşan yeni çorbalarımız doğallığı, protein ve lif kaynağı olmasıyla beraber gelen yüksek besleyici değeri ve pişirme kolaylığı ile tüketicilerden tam not aldı. Tüketicilerin çorba yapmak için ihtiyacı olan bakliyat ve tahılları teker teker almadan, tüm bu besleyici içeriğe tek bir pakette ulaşmasını sağlayan bu karışımlar hazır çorba kategorisini baştan tanımlıyor”.

    Annelerin içi rahat: Hem besleyici hem pratik

    Yalnızca taneli doğal bakliyat ve tahıllardan oluşan, protein ve lif kaynağı bakliyatlı çorbalar çok kolay hazırlanıyor. Maş ve Ezogelin çorbası için kaynatılan karışımlara sıvı yağ ve salça eklenerek; Anadolu çorbası için ise yoğurt, yumurta sarısı ve un ile hazırlanan terbiye eklenerek besleyici ve lezzetli çorbalar sadece 35 dakikada hazırlanabiliyor. Bakliyatlı Çorbalar, koruyucu ve tuz da içermiyor.

    Prof. Dr. Muhittin Tayfur: “Bakliyatlar yüksek kaliteli protein kaynağıdır”

    Bakiyatların sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmiyor. Kanserden hipertansiyona, diyabetten kalp ve damar sorunlarına, bakliyatların hastalık riskini azalttığını söyleyen Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Tayfur, “Bilimsel araştırmalar bakliyatların sık ve yaygın kullanılması ile sağlık, beslenme ve uzun yaşama arasında bağ kurmaktadır. Bakliyatlar ucuz, yüksek kaliteli proteinin kaynağıdır. Yağlı tohumlar adı altında gruplandırdığımız bakliyatlar, hücre yenilenmesi, doku onarımı, kan yapımı, sinir sistemi, sindirim sistemi ve deri sağlığında et ve et ürünleri, yumurta ve kabuklu yemişlerle birlikte görev almaktadır. Hastalıklara karşı direnç kazanılmasında rolü olan en önemli besin grubuna girmektedir” dedi.

    Prof. Tayfur bakliyat ve tahılların çocuk beslenmesindeki önemi hakkında da şunları söyledi:

    “Doğal protein ve lif kaynağı olan bakliyatlar magnezyum, potasyum, B vitaminleri, dirençli nişasta ve son yıllarda keşfedilmiş phytokimysalları içermektedir. Bakliyatlar tahıllarla karıştırıldıklarında ve iyi pişirilince protein kalitesi de yükselmektedir. Bakliyat tüketen çocuklar tüketmeyenlere göre önemli miktarda lif, magnezyum ve potasyum almaktadır, bu da çocukların büyüme seyri için önemli bir destek sağlamaktadır. Yüzde 100 bakliyat ve tahıl karışımından oluşan Bizim Mutfak Bakliyatlı Çorbaların bu anlamda besleyici değeri yüksektir. Anneler bu çorbalara katacakları yağ, yumurta, yoğurt, salça gibi malzemelerle çorbaları daha da besleyici hale getirebilirler”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.